Hjälp övergivna djur på Costa del Sol! Som många säkert tänkt många gånger, så kom det en dag när vi frågade oss själva; Vad kan vi göra för att hjälpa övergivna djur? Vad och var kan vi göra skillnad?

Vi, (Leon och Vanessa) bestämde oss för att samarbeta med en förening som jobbar för att hjälpa övergivna djur. Vi erbjöd att ta hand om de hemlösa liven i vårt hem under tiden de finner ett permanent hem åt dem.

Hjälp till övergivna djur på Costa del Sol

Vår önskan

All vår entusiasm försvann nästan helt när vi insåg hur mycket människors girighet förstörde. Det fick oss nästan att tappa lusten att hjälpa. I vissa fall verkade det som att folk föredrog att låtsas att hjälpa mer än att verkligen göra det.

Vi ville inte att detta skulle påverka vår idé och önskan att hjälpa djur, så vi beslutade att försöka helt på egen hand. Utan stöd från föreningar och utan ekonomisk hjälp. Det enda vi ville var att kunna hjälpa alla dessa djur att hitta sitt rätta hem och familj.

 

Hogar de Acogida Animal

Home for abandoned animals

Så bildades "Hogar de Acogida Animal" år 2019! Både hundar, katter och kaniner har bott i vårt hem. Vi har hittat nya permanenta hem till över 100 husdjur under denna tid. Tack vare många underbara familjer och människor som gradvis har utökat vår "Hogar de Acogida"-familj. Ett särskilt tack vill vi ge till Veronica, vår kära medarbetare i Valencia.

Vår framgång

Hemligheten med vår framgång ligger i att det verkligen ligger oss nära hjärtat. Vi har betalat allting från egen ficka. Ödmjukhet är viktigt här. Vissa månader kanske vi bara har ett djur hemma men andra månader kan det vara upp till tio stycken.

Hjälp till övergivna djur på Costa del Sol

Vi vet att det finns jättemånga djur som behöver hjälp för att hitta nya hem och vi vill så gärna hjälpa.  Vi tycker inte det gör någon skillnad om man har en eller två katter hemma. Det finns ingen ursäkt att inte kunna hjälpa och vi har också lyckats att göra en mängd familjer glada.

Vi har klart för oss att det är nödvändigt att reducera antalet hemlösa djur på gatorna så det är viktigt att de kastreras eller steriliseras.

Medarbetare

Våra medarbetare är flera veterinärkliniker som alltid står redo att hjälpa till och samarbetar med oss till reducerade priser.

Vi ser också till att hålla kontakten med adoptivfamiljerna. Vi har lyckats skapa ett stort nätverk med bland annat våra medhjälpare, särskilt Fátima och Yolanda samt företag som Veterinärkliniken Agua i Mijas, Clinica Veterinaria Pets i La Cala, Aqua Tropical i Las Lagunas samt StartGroup fastighetsbyrå i Calahonda som på olika sätt har hjälpt för att vi ska kunna fortsätta med vårt arbete.

Mer information finns på vår Facebook-sida där vi också lägger upp bilder på hundar och katter tillgängliga för adoption: 

https://www.facebook.com/Hogardeacogidaanimal

Hjälp till övergivna djur på Costa del Sol!

Hjälp till övergivna djur på Costa del Sol

 
What do you want to do ?
New mail

Get In Touch

Fill in your details below

By submitting this form, you confirm that you agree to our website Privacy Policy & Disclaimer

Related Articles

Min favorit restaurang på Costa del Sol

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle

La Cala de Mijas info and property for sale

Un week-end au bord de l'océan Atlantique!

Related News

 

Min favorit restaurang på Costa del Sol

March 2020

Min favorit restaurang på Costa del Sol! Mycket av nöjet, om man äger en lägenhet på Costa del Sol ä...

Read More

 

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle

June 2018

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle Continuing the cultural journey of what to do around Costa...

Read More

 

La Cala de Mijas info and property for sale

May 2018

LA CALA DE MIJAS Fairways la cala golf is a few minutes’ drive from the bustling village of La Cala...

Read More

 

Un week-end au bord de l'océan Atlantique!

April 2020

Un week-end en camping au bord de la mer - Torre de la Peña Comme vous le savez peut-être, le détroi...

Read More