Min favorit restaurang på Costa del Sol!

Mycket av nöjet, om man äger en lägenhet på Costa del Sol är att man kan gå ut nästan varje dag och äta på alla dessa otaliga restauranger som finns. Det kostar ju inte skjortan, som hemma i Sverige eller Norge, till exempel! Urvalet är ju dock otroligt stort, och det är svårt att veta vilket ställe man ska välja för att få bra mat och god service till rimliga priser. Här kommer lite idéer på våra absoluta favorit restauranger på kusten!

En av mina så pärlor på kusten heter Lucena II och ligger ett stenkast från havet i Torremuelle, Benalmadena.  För er som har, eller planerar att köpa semesterbostäder i Mijas-Costa, Fuengirola eller Benalmadena området så kan det vara en trevlig liten utflykt att besöka detta fina ställe.

Här serveras fantastiska rätter från Andalusien i södra Spanien; till exempel  färska ”almejas” - små musslor i vin och vitlökssky,” calamares” - friterade bläckfisk-ringar,”lubina” -nyfångad havsabborre, eller givetvis Paella på flera olika sätt.

I mitt tycke så erbjuder Lucena II en av kustens bästa ”Gambas al pil-pil”. Detta är räkor som ugnsbakas i rykande olivolja med massa vitlök, paprikapulver och chilli. Räkor som fångas i havet utanför Cadiz och Huelva, vilka är de som fördelaktigast används i denna rätt, har en mer intensiv smak och ”knaprigare” konsistens är våra nordiska räkor.

Pez espada”, svärdfisk är en av de huvudrätter som jag bara måste äta åtminstone en gång i månaden! Denna avnjuts oftast tillsammans med ”patatas a lo pobre”  - fattigmans-potatis. Ett ljuvligt tillbehör bestående av skivad potatis, lök och paprikor tillagad i ugn med vitlök, persilja och olivolja. Så simpelt men ändå helt suveränt gott!

Viner

I mitt tycke så är det aldrig fel med ett glas Viñasol till detta, eftersom det är ett torrt vin. Detta är faktiskt inget lokalt vin, då de andalusiska vinerna är av det sötare slaget. (Viñasol kommer från Katalonien från den kända bodegan Torres.)

Det är enkelt att parkera vid Lucena II. Men om man inte har bil utan har investerat i en bostad nära allmänna kommunikationer, kan man även ta sig dit med både buss och tåg från Malaga, Benalmadena eller Fuengirola. (parada Torremuelle).

Två familje-restauranger

Man kan även besöka Lucena I, syster-restaurangen på strandpromenaden i Benalmadena. Detta var faktiskt den första av de två som öppnade för över 40 år sedan. Många av kockarna och servitörerna har arbetar på restaurangerna i hela sitt yrkesliv. Och deras söner och döttrar börjar nu ta över. Detta ger så klart restaurangerna en underbar familjekänsla. Jag kan lova att varje gång man besöker restaurangerna känns det lite som att komma hem och njuta av en god måltid.

Även om dessa restauranger inte utgör det ”billigaste” alternativen på kusten så är det ändå helt överkomligt. Atmosfären, maten och den fantastiska servicen gör att det är ett ställe vi ser fram emot att besöka så ofta vi kan. Och det är värt varenda öre!

Min favorit-restaurang på Costa del Sol, av Jennifer Clarke

Davids favoritrestaurang

Jag har varit på många bra restauranger på Costa del Sol. Främst genom firmafester och evenemang. Många av dessa restauranger ger ett fantastiskt intryck med sina fina viner och ”novelle cuisine”, vilket gör att man vill ha en McDonalds efteråt! Det är alltid en underbar upplevelse  att kunna gå och äta på sådana ställen, men om man vill ha något hemlagat då man känner sig riktigt mätt,  så skulle min favorit vara:

"Restaurante Lanjaron" i Torremolinos gamla stad

Om ni äger en fastighet i Calahonda, eller Mijas Costa i allmänhet, och kanske vill ha lite förändring, varför inte ta en tur till Torremolinos? Det är en ca. tjugo minuters bilresa mot flygplatsen och avfarten är tydligt skyltad.

Här hittar ni Restaurang Lanjaron. Belägen bland smala gator, vittvättade murar med färgglada hängande blomkrukor. Det känns verkligen som om man rest tillbaka i tiden - Spanien var för några generationer sedan.

Traditionell mat

Här lagar de traditionell spansk husmanskost. Deras meny "Menú del día" är mycket prisvärd. För en trerätters måltid (d.v.s. förrätt, huvudrätt, efterrätt, bröd och dryck) betalar man bara 8€! Om ni känner för att spendera lite extra, ta då deras "A La Carte" där huvudrätter börjar från ca. 12€.

Min personliga favorit är deras lammben. En helt utsökt rätt, knapriga ben på ytan men ändå saftiga..köttet bokstavligen faller från benet. Allt detta serverat med små potatisar. Andra specialiteter inkluderar "potaje", som är en gryta med både kött, potatis och grönsaker. "Carne a la piedra", är en biff som steks på heta stenar vid ditt bord. Om ni föredrar fisk eller skaldjur, varför inte prova deras grillade svärdfisk eller bläckfisk, tillagad på galiciskt sätt.

Välkomnande personal

När ni har ätit färdigt så kommer Antonio med en flaska av hemgjord "Orujo". Det är en örtbaserad snapsliknande likör, som man får servera sig själv efter tycke och smak, helt på restaurangens bekostnad.

Så om ni vill prova god autentisk spansk mat på en restaurang i traditionell omgivning, även populär av lokalbefolkningen, då måste ni gå till Restaurang Lanjaron. Ni kommer inte att ångra er och ni kommer absolut inte behöva gå till den närmaste McDonald's efteråt!

En dold pärla, av Natalia

I Arroyo de la Miel hittar man denna, för mig, dolda pärla! Restaurang OK, belägen på Calle San Francisco Nº4 i området "Bonanza". Det är en underbar familjerestaurang med mat av allra högsta kvalitet.

Grundaren Antonio och hans familj flyttade från Burgos till Benalmádena och öppnade restaurangen för nästan fyrtio år sedan. Deras meny är baserad på ingredienser från deras hemor. De beställer de det mesta varorna från Burgos som t.ex. lammben, oxkött och den berömda blodkorven. Min favorit är nötkött grillat över öppen eld, serverat med val av olika såser (peppar, Roquefort, etc.). Rörd spenat serveras som ett tilltugg och hela familjens favorit är den hemgjorda leverpastejen. Desserten Alaska (en flamberad tårta) är en klassiker och allt detta serverat med ett glas gott vin från antingen Ribera del Duero D.O eller Castilla y León. Det finns naturligtvis andra alternativ på menyn som t.ex. fisk och skaldjur. Deras curryräkor är bland de bästa rätter jag har provat.

Underbar atmosfär

Stämningen är alltid lika underbar.  Man hälsas alltid välkommen med ett leende och de får en alltid att känna sig som hemma. För att vara ärlig, så är det inte en utav de billigaste restaurangen på kusten men kvalitetsmässigt så är den värd priset. I genomsnitt så går det på ca. 30€ per person.

Min familj och mina vänner går alltid till denna restaurang då vi firar något inom familjen. På vintern kan man äta middag vid den öppna spisen till doften av hemlagad mat. På sommaren kan man njuta på deras terrass omgiven av vinrankor. Det känns verkligen som man äter på en gammal vingård på Costa del Sol.

Idag drivs restaurangen av Antonio's dotter och hennes make. Restaurangen har fortfarande samma familjecharm men maten skulle lätt kunna serveras på en 5-stjärnig restaurang. Om ni är på kusten och vill prova en ny restaurang med med traditionell charm, tveka inte utan boka ett bord redan nu: +34 673 39 19 96

Detta är absolut min favorit restaurang på Costa del Sol!

Min favorit restaurang PÅ COSTA DEL SOL, av Alex

Det finns många trevliga platser att bo på, men för mig är Costa del Sol den bästa. Om inte i hela världen, definitivt i Europa! Här finns bokstavligen allt, fantastiska människor kända för sin gästfrihet, historia och kultur som går tillbaka till forntider, fantastiskt klimat, underbar mat och alla möjliga fritidsaktiviteter -  helt enkelt ett högkvalitativt boende.

Alla kan hitta sin egen favoritplats här för att njuta av livet! Jag hittade definitivt min egen i Mijas Costa, mellan Fuengirola och Calahonda! Det är ett mycket attraktivt område med bra stränder och nära till flygplatsen. Allt du behöver för ett bekvämt liv!

Jag skulle vilja dela med mig av mina erfarenheter här på Costa Del Sol! Vem vet, kanske några av mina favoriter blir en av er?!

Restauranger

Mat är en av de viktigaste sakerna i våra liv, så låt mig säga några ord om mina lokala favoritrestauranger.

Costa Del Sol har alltid varit berömt för sina strandrestauranger där det serveras färsk fisk och skaldjur. De flesta som jag har provat är väldigt bra men den jag tycker är bäst är “Los Marinos Jose”! Denna familjerestaurang, med mer än 30 års historia, är helt unik! De har till och med sin egen fiskebåt som de tar ut varje dag för att se till att deras kunder alltid får färsk fisk och skaldjur. De har också ett stort utbud av viner från olika regioner i Spanien.

"Los Marinos Jose"

Denna restaurang ligger i slutet av "Paseo Maritimo", strandpromenaden i Fuengirola ( i riktning Benalmadena). Det är väldigt lätt att hitta så om du är i Fuengirola, missa inte chansen att besöka denna pärla.

Varför inte prova en av deras specialiteter, "pescado a la sal" (fisk, ugnsbakad i salt) och naturligtvis deras "sopa de marisco" som förrätt. De har också en mängd olika skaldjur på menyn!

Priserna är rimliga; färsk fisk från 4-5€ per 100g; skaldjurssoppa runt 8€.

"Restaurante Las Llaves"

Om ni är sugna på kött så måste ni gå till restaurang Las Llaves i Torrenueva. Ni kommer inte att bli besvikna! Pris och kvalitet garanterat! Här finns ett stort urval av olika kötträtter. En av mina favoriter är deras saftiga och krispiga ugnsbakade spädgris och sedan deras berömda efterrätt “fresas con pimienta” (jordgubbar med peppar)!

Det finns också ett stort urval av kända spanska rödviner, som pricken över i:et. Jag rekommenderar att ni provar det lokala andalusiska röda vinet från Ronda. Detta är en perfekt restaurang för att åtnjuta middagen i den mysiga atmosfären och till ett överkomligt pris. Räkna med ca. 30 € per person plus dryck. Bekvämt beläget nära motorvägen och intill "El Bombo"stranden, på Avda. de Rota 4 i Torrenueva. Det är väldigt lätt att hitta.

"Da Vinci"

På Costa del Sol finns det oändligt många internationella restauranger som serverar mat från hela världen. Italiensk mat en av de populäraste! Om ni älskar pasta, pizza eller risotto, då måste ni besöka min italienska favoritrestaurang i området, "Da Vinci". Oavsett vilken rätt ni väljer så är det bara..MUMS! :). Pizzorna som gräddas i deras autentiska stenugn - är helt fantastiska! Priserna här är rimliga; pizzor kostar mellan 8-11€, pasta mellan 12-13€, huvudrätter 13-17€ och desserter mellan 4,5-5,5€ (ni måste prova deras "Banana Split"!).

Restaurangen är bekvämt beläget på strandsidan i Calahonda, intill entrén till Doña Lola Resort.

Mina favoritrestauranger, av Pascal

Min favorit restaurang på Costa del Sol! Det finns ju så många!

Pura Sangre i La Cala de Mijas

En typisk spansk restaurang med läckra fisk- och kötträtter, förrätter och desserter - den är verkligen värt ett besök. Kocken byter regelbundet menyn så det är vanligtvis rätter för varje säsong. Jag kan rekommendera både deras biff och lammben! Jag har beställt det flera gånger och det är lika gott varje gång. Till dessert beställer jag vanligtvis creme bruleé. Vinlistan är ganska omfattande så ni kan faktiskt göra besöket så dyrt ni vill. Och efteråt varför inte en Limoncello! Priserna är rimliga för vad du får. Förrätterna ligger på ca. 10€, medan huvudrätterna går på 20 till 25€ och 7€ för en dessert. Deras goda viner är också rimliga i pris, från 20€/flaska.

Casa Colon i Fuengirola

Spanska tapas att dela med vänner! Trevlig atmosfär i Fuengirolas centrum. Se dock till att ni inte har bråttom eftersom man inte kan boka bord! Mycket bra mat och service, beläget vid ett litet torg i centrum och nära strandpromenaden. Beställ gärna olika rätter som "gambas Pil-Pil", ett måste är den svarta spaghettin med svamp och räkor samt fylld omelett med lax och räkor. En flaska kyld Viñasol eller rosé Pinot Grigio smakar aldrig fel! En läcker måltid för cirka 25-30€ per person (beroende på mängd alkoholhaltiga förfriskningar ni druckigt efter måltiden!)

Da Bruno i Cabopino:

Alltid garanterad stämning och atmosfär på Da Bruno i Cabopino! Främst serverar de naturligtvis italienska rätter men de har andra alternativ som kött, fisk eller sallader. Läcker lasagne eller "Pizza Da Bruno" som huvudrätt. VI tar vanligtvis "bufalo mozarella" med "jamon serrano" och avokado som förrätt! (ni måste be om det, står inte på menyn). Till dessert är  alla rätter lika goda men min dotter tycker att marängen är överlägsen vinnare. Prismässigt räkna med ca. 50€ per person för 3 rätter och några drinkar.

Min favoritrestaurang, av Leon

Att bo i Mijas Costa och inte känna till Royal Beach Calahonda är nästan en synd. Det här är en restaurang / strandbar med pirat-tema, som är öppen nästan hela året runt förutom ett par månader under vinterhalvåret.

De har en mycket varierad och internationell meny där man kan njuta av stekt fisk ochMin favorit restaurang på Costa del Sol "espetos" som är typiska för området. De har också  mer sofistikerade maträtter.

Låt dig inte luras av inredningen, värdet ligger i den personliga och trevliga personalen samt kvaliteten på maten. Priserna går i linje med kvaliteten, för en familj på fyra får du betala ca. 90€ för lunch eller middag, inklusive drycker och vin.

Underbart och trevligt

De har en terrass med "chill out"-hörna precis intill stranden. Här kan man sola och njuta av en aperitif. En perfekt strandbar för att koppla av och ha roligt! Det är absolut min favoritrestaurang på Costa del Sol! 

Om ni planerar att köpa ett hem i Calahonda, så måste ni besöka denna pärla- ni kommer att blir övertygade om att "this is it".

Min favoritrestaurang, av Virginia

Att välja en favoritrestaurang på Costa del Sol,  är nästan som att hitta Wally i "Where's Wally" barnboken! Det finns tusentals restauranger, med olika slagt maträtter, design och läge på kusten. Efter att ha bott 8 år på kusten, från San Pedro de Alcántara till La Cala de Mijas, så tycker jag att Elviria har de bästa alternativen. Oavsett om det är i centrum eller på stranden.

Ristorante San Martino

Ristorante San Martino, belägen på Elviriasstörsta torg, är en fantastisk restaurang! Långt bort från Marbellas bullriga atmosfär hittar ni denna restaurang, helt överlägsen i elegans, charm, karaktär, exklusivitet och utsökt mat!

En lyxig middag med familj, vänner, "first date", arbetskollegor...allt som innebär att man måste klä upp sig lite extra. När det gäller priser så kan det variera från ca. 50€ för en huvudrätt och ett glas vin, till så mycket som du vill spendera.

Birdie Vinos

Allt som har med skaldjur och kött att göra, behärskar denna restaurangen till fullo. Till exempel deras "Pasta Frutti di Mare" och "Tagliata di Manzo" får en att riktigt falla av sin stol! När det gäller deras viner så har de mycket exklusiva sorter. De samarbetar med Birdie Vinos SL, en tillförlitlig partner som levererar de mest exklusiva vinerna till lokala restauranger.

Fest och god mat på stranden!

Som ni kanske vet, så finns det berömda stråket "Marbella Beach Party" som sträcker sig från "Nikki Beach" till restaurangen "The Beach House".

MItt bästa råd till  de kunder som vill investera på Costa del Sol gällande strandrestauranger så är min absoluta favorit La Plage Casanis.

Det finns inga ord för att beskriva stället! Maten, musiken, dekoren, servicen, exklusiviteten och integriteten, priset och kvaliteten - La Plage Casanis är absolut en av mina favoritrestauranger på Costa del Sol! 

Jeremys favoritrestaurang

Det här kan bli en lång blogg eftersom jag älskar mat! Det är väldigt svårt att välja vilken restaurang som är bäst på kusten. Så många erbjuder så mycket! Variation är ju viktigt, för att kunna upptäcka nya smaker, stilar och kombinationer!

Där jag kopplar av bäst är på min favoritstrand i Bolonia. När vi åker dit så stannar vi alltid i Tarifa. Vår favoritrestaurang där är Silos 19, full av liv och atmosfär.

Silos 19

Silos 19 ligger i centrala Tarifa, precis vid den gamla stadsporten vid gamla stan. Den är alltid full med folk, ett bra bevis på kockens fantasi och matens kvalitet.

Menyn uppdateras dagligen med färska säsongsbetonade råvaror. Servicen är fantastisk! Personalen gör verkligen sitt bästa för att ge dig en unik upplevelse i restaurangen.

Imponerad

Första gången vi gick dit var det lunchtid och fullt av folk, men trots det fick vi ett bord direkt. Kombinationer av smaker, upåplägg och den allmänna atmosfären var så mycket bättre än allt jag provat tidigare.

Inredningen och personalen gör denna plats så speciell. Alla har en svart t-shirt med "kema culo" skrivet på dem, översatt betyder det "hot ass"! En hänvisning till en läcker kryddig pepparsås, lokal för Tarifa.

Detta är definitivt min favoritrestaurang på Costa del Sol!

 
What do you want to do ?
New mail

Get In Touch

Fill in your details below

By submitting this form, you confirm that you agree to our website Privacy Policy & Disclaimer

Related Articles

How Buyers can Benefit from Spain’s Rental Boom

Great bakery in La Cala de Mijas

Gas inspections and chimney sweeping in Spain

What not to miss in captivating Cabopino

Related News

 

How Buyers can Benefit from Spain’s Rental Boom

September 2017

We are not suggesting that those looking to find a property for sale in Calahonda should consider re...

Read More

 

Great bakery in La Cala de Mijas

June 2018

La Canasta in la Cala - A great bakery in La Cala de Mijas In the heart of La Cala de Mijas, and con...

Read More

 

Gas inspections and chimney sweeping in Spain

January 2024

Are you aware of the Regulations on Thermal Installations in Buildings (RITE) in Spain? If...

Read More

 

What not to miss in captivating Cabopino

July 2017

There’s a certain ring to the name Cabopino; a ring that implies fun, indulgence and all things exot...

Read More