Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je hier zou moeten kopen.

Klimaat

De Costa del Sol heeft een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. Het geniet van meer dan 300 dagen zon per jaar, waardoor het een ideale bestemming is voor zonaanbidders en liefhebbers van het buitenleven. U kunt ontspannen op het strand, zwemmen in de zee of het platteland verkennen zonder u zorgen te hoeven maken over het weer.

Stranden

De Costa del Sol heeft meer dan 160 km kustlijn met enkele van de beste stranden van Europa. U vindt er zand-, kiezel-, rots- of nudistenstranden, maar ook baaien en jachthavens. Enkele van de meest populaire stranden zijn La Malagueta, La Carihuela, Cabopino en Playa del Cristo. Of u nu wilt zonnen, surfen, snorkelen of zeilen, u vindt hier een strand dat bij u past.

Levensstijl

De Costa del Sol biedt een ontspannen en kosmopolitische levensstijl met een rijk cultureel erfgoed. U kunt genieten van de Spaanse tradities van tapas, flamenco, feesten en siesta's, maar ook van de moderne voorzieningen van winkelcentra, bioscopen, golfbanen en het nachtleven. U kunt ook de charmante witte dorpjes, historische steden en natuurparken in de regio verkennen.

 Toegankelijkheid

De Costa del Sol is goed verbonden door de lucht, over de weg en per spoor. De luchthaven van Malaga is de belangrijkste toegangspoort tot het gebied, met vluchten van en naar vele Britse en Europese bestemmingen. U kunt ook langs de snelweg A-7 rijden die langs de kust loopt, of de hogesnelheidstrein (AVE) nemen die Malaga met Madrid en andere steden verbindt. Van en naar uw vakantiehuis reizen wordt gemakkelijk en handig.

Investering

De Costa del Sol is een uitstekende locatie voor investeringen in onroerend goed, aangezien het jaarlijks miljoenen toeristen trekt. U kunt uw vakantiehuis verhuren wanneer u er geen gebruik van maakt en inkomsten genereren uit korte of lange termijn verhuur. De vraag naar vakantieverhuur is het hele jaar door groot, vooral in de zomermaanden. U kunt ook profiteren van de waardestijging van uw eigendom in de loop van de tijd.

Beveiliging

De Costa del Sol is een veilige en stabiele plek om te wonen of te bezoeken. De criminaliteit is laag in vergelijking met andere Europese bestemmingen en de politieke situatie is stabiel. Het gezondheidszorgsysteem is ook uitstekend, met openbare en particuliere ziekenhuizen en klinieken die kwaliteitsdiensten bieden.

Diversiteit

De Costa del Sol is een diverse en multiculturele regio die mensen van over de hele wereld verwelkomt. Je kunt expatgemeenschappen vinden uit verschillende landen, vooral uit het VK, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. Je kunt je ook mengen met de lokale bevolking en meer te weten komen over hun gewoonten en taal.

Vrije tijd

De Costa del Sol heeft voor elk wat wils als het gaat om vrijetijdsbesteding. U kunt genieten van watersporten, golfen, wandelen, fietsen, paardrijden, skiën en meer. U kunt ook enkele van de beroemde bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken, zoals het Alhambra in Granada, het Picasso Museum in Malaga of de Rots van Gibraltar.

Mogelijkheid

De Costa del Sol is een kans voor diegenen die een nieuw leven of een nieuw bedrijf willen beginnen. Je kunt veel kansen vinden om te werken of je eigen onderneming op te zetten in sectoren zoals toerisme, horeca, onroerend goed, onderwijs en meer. U kunt ook profiteren van het gunstige belastingregime en de stimulansen voor buitenlandse investeerders.

Ik hoop dat deze lijst je heeft overtuigd om een ​​vakantiehuis aan de Costa del Sol te kopen. Laat het ons weten als u meer informatie of hulp nodig heeft. Wij helpen u graag bij het vinden van uw droomhuis in Spanje!

Get In Touch

Fill in your details below

By submitting this form, you confirm that you agree to our website Privacy Policy & Disclaimer

Related Articles

7 tips när du köper bostad på Costa del Sol!

Jennifer Fogelberg Clark - certified real estate agent in Spain

Things to do in Benalmádena

Purchasing a Second Home in Calahonda

Related News

 

7 tips när du köper bostad på Costa del Sol!

December 2017

När man ska köpa bostad i utlandet är det mycket att tänka på. Om man får rätt hjälp från början så...

Read More

 

Jennifer Fogelberg Clark - certified real estate agent in Spain

June 2022

What brought you to Spain and how long have you been living on Costa del Sol?   I moved to Sp...

Read More

 

Things to do in Benalmádena

August 2022

The town of Benalmádena is steeped in an illustrious history, having been occupied and conque...

Read More

 

Purchasing a Second Home in Calahonda

March 2015

You have been thinking about it haven’t you?  The big move, and wondering what a second home on the...

Read More