Een weekendje weg Camping - Torre de la Peña

Een weekend aan de Atlantische Oceaan: als je het nog niet wist, de Straat van Gibraltar is de verbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Je denkt misschien niet dat er niet veel verschil is tussen de twee kusten. Zodra je echter het gebied van Parque Natural de Estrecho (het natuurpark van de zeestraat) net na Tarifa doorkruist, is de verandering opmerkelijk.

Weekend by the Atlantic ocean

De Middellandse Zeekust biedt prachtige natuurgebieden en stranden, maar zodra je de Atlantische kust bereikt, verandert alles!

We nemen graag onze kampeerspullen mee en gaan richting de meest geweldige camping aan de Atlantische kust, slechts 30 minuten ten westen van Tarifa.Weekend Trip

Aangezien we in Benalmadena Costa wonen, doen we er ongeveer 2 uur over om onze bestemming te bereiken. Passeer gebieden als Calahonda, Marbella, San Pedro de Alcantara en Estepona in de provincie Malaga om te beginnen.

Net na Estepona komt u in de prachtige provincie Cadiz met kustlijnen in zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan.

Sotogrande

Soms stoppen we voor een drankje in de haven van Sotogrande, een exclusieve haven vol luxe jachten. De thuisbasis van koninklijke paardenpolo, inclusief bezoekers zoals Prins Harry en de rijken en beroemdheden. Een groot contrast met onze ultieme bestemming!

Als je wilt en de tijd had (en je paspoort), kun je in deze fase Gibraltar binnengaan. Plan echter je timing van je bezoek, want het kunnen vaak lange rijen zijn om binnen te komen! Ga verder langs Algeciras, naar mijn mening een erg lelijke, industriële tijd en niet de moeite waard om te stoppen. Dit is waar veel van de grote veerboten oversteken naar Tanger in Marokko, het is echt de toegangspoort tot Afrika.

Tarifa passeren

Als je verder trekt, passeer je nu het hippiestadje Tarifa, vol met surfers en extreem winderig. Een geweldige plek voor de jongere drukte en alle soorten surfers. Dit is waar we stoppen om al ons eten en drinken voor het weekend te halen, er zijn een aantal geweldige winkels om uit te kiezen.

Camping Torre de la Peña

Uiteindelijk bereiken we onze bestemming op Camping Torre de la Peña. U dient uzelf en uw auto eerst in het kleine ontvangsthutje in te schrijven. Het vriendelijke personeel zal u een kaart van de site bezorgen en u kunt uw plek kiezen. Torre de la Peña is anders in de manier waarop u voor uw kampeerplaats kunt kiezen voor een berg- of strandzijde.

Uiteraard krijg je op de berghelling de meest geweldige uitzichten, terwijl je, als je besluit op het strand te blijven, wakker wordt met het geluid van de golven. Het is echt een heel moeilijke keuze. We hebben eigenlijk vooral voor de berghelling gekozen omdat het er vooral 's nachts wat rustiger is.Weekend Trip

Op het terrein is er een kleine winkel die brood, drankjes en benodigdheden verkoopt en er is ook een gemeenschappelijk zwembad (ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt, maar goed als je kinderen hebt). Daarnaast zijn er verschillende ruimtes met douches, toiletten, afwasruimtes en afvalstations - altijd helemaal onberispelijk schoongemaakt.

Aan de strandzijde van het campingcomplex vind je de meest geweldige bar en restaurant, El Chozo. Helemaal ontspannen, surfer-stijl!

Het bestaat al vele, vele jaren en serveert de meest fantastische zeevruchten. Je kunt er ook de heerlijkste steaks bestellen, alle lokale producten, maar ook zelfgemaakte tapas en hamburgers.

Terwijl je op het terras zit, voelt het alsof je min of meer in zee zit. Alleen wat rotsen tussen jou en het blauwgroene water. Ik kan deze plek absoluut aanbevelen, het is uniek in zijn soort!Weekend by the Atlantic ocean

Om er overdag op uit te trekken, zijn er vanaf de camping twee plaatsen die bezocht moeten worden. Allereerst het geweldige stadje Zahara de los Atunes, een oud vissersdorpje met de meest geweldige tapasbars. De woningen staan ​​letterlijk aan het witte strand!Weekend by the Atlantic ocean

Ook de Romeinse stad Bolonia - een oude Romeinse stad gesticht in 189 voor Christus. Zelfs als je de geschiedenis ingaat, zal deze plek je versteld doen staan. Het is absoluut niets dat je zou verwachten naast de beroemdste surfgebieden ter wereld.

Dus wat betreft de stranden in dit prachtige gebied. Ze zijn kilometers lang, poederwit en extreem breed met veel duinen. Wees voorbereid op winderige dagen, niet zo winderig als in Tarifa, want je bent iets meer van de zeestraat verwijderd, maar het kan op sommige dagen een beetje fris aanvoelen.Weekend by the Atlantic ocean

Het is verbazingwekkend hoeveel ongelooflijke plaatsen we voor de deur hebben, begin gewoon met verkennen! Maar dit staat zeker in de top drie van mijn lijst met plaatsen in en omstreken!

Kontakta Oss

Fyll i dina uppgifter nedan

Genom att skicka in det här formuläret bekräftar du att du godkänner vår webbplats Privacy Policy och Ansvarsfriskrivning

Related Articles

Discover Costa del Sol's countryside!

Skolor på Costa del Sol

Jennifer Fogelberg Clark - certified real estate agent in Spain

Découvrez la campagne andalouse!

Relaterade nyheter

 

Discover Costa del Sol's countryside!

May 2020

Discover Costa del Sol's countryside! Andalusia is a vast expanse when you are from a smaller countr...

Läs mer

 

Skolor på Costa del Sol

April 2020

Skolor på Costa del Sol I Spanien är det obligatorisk skolgång för barn och ungdomar mellan 6-16 år....

Läs mer

 

Jennifer Fogelberg Clark - certified real estate agent in Spain

June 2022

What brought you to Spain and how long have you been living on Costa del Sol?   I moved to Sp...

Läs mer

 

Découvrez la campagne andalouse!

May 2020

Découvrez la campagne andalouse! Quand quelqu'un comme moi, venant d'un petit pays, vient vivre ici,...

Läs mer