Denken over het kopen van een vakantiehuis aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje en waan je op het strand of de golfbaan. Maar er zijn zoveel andere dingen die je kunt doen. Zo zijn er tal van fantastische dagtochten om van te genieten! Zoveel cultuur en spannende evenementen! Waar anders kun je 's ochtends skiën en' s middags op het strand zijn? Of een dagje Afrika bezoeken? Waarom bezoekt u niet het Alhambra in Granada of het prachtige Sevilla? Hier zijn een paar van onze favoriete dagtochten aan de Costa del Sol!

Een dagtocht naar Malaga door Jennifer

Velen van ons die een vakantiehuis aan de kust ten westen van Malaga (Costa del Sol Occidental) wonen of bezitten, grijpen zelden de kans om de stad zelf te bezoeken. Velen van ons beschouwen Malaga als de "luchthaven" en gewoon een plaats om heen en weer te reizen om hier of naar huis te reizen.

Iets wat wij als gezin af en toe doen, is de trein (Cercanias Renfe) naar Malaga nemen vanuit Fuengirola. Deze treinen rijden elke twintig minuten en zijn erg punctueel. We boeken soms een "hostal" voor de nacht. Een eenvoudiger hotel in "Centro Historico", de oude binnenstad van Malaga. Hier kunt u 's avonds genieten van de hartslag en het stadsleven.

[caption id="attachment_9852" align="alignnone" width="300"]Utflyk till Malaga Centro Historico Malaga Centro Historico[/caption]

We genieten van tapas zoals gambas al pil-pil, jamon serrano, flamenquines en salmorejo bij verschillende restaurants. Dit wordt meestal gevolgd door cocktails op een van de fantastische dakterrassen die verschillende hotels aanbieden. Een van onze favorieten, met een fantastisch uitzicht over Malaga, is La Terraza Oasis, vlakbij het Carmen Thyssen Museum. Als ontbijt genieten we over het algemeen van "Churros con chocolate" - probeer zeker een van de vele "Churreria's" van de stad!

La Alcazaba en El Gibralfaro

Als je Malaga voor het eerst bezoekt, wil je misschien de vele interessante plekken in de stad bezoeken. Mount Gibralfaro, de berg met zijn twee vlaggenschipmonumenten "La Alcazaba" en "El Gibralfaro" is een prachtige plek om te bezoeken. Zowel als je een toerist bent aan de Costa del Sol of als je hier aan de kust woont.

Je kunt op verschillende manieren de berg op. We zijn een keer naar boven gelopen, midden juli en dit is misschien niet iets dat ik zou aanraden. Er zijn begeleide elektrische fietstochten die een mooi alternatief zijn als je toch wilt genieten van de frisse zeelucht. Gelukkig kun je ook met de bus opstaan.

Toen ik begin 1990 naar de Costa del Sol verhuisde en Spaans studeerde in Malaga, was dit een heel andere stad. Infrastructuur was er nauwelijks, behalve de trein, straten waren niet erg schoon en gebouwen waren aan renovatie toe.

Muelle Uno

De laatste tijd is er ongelooflijk veel geld in de stad geïnvesteerd. Zo is de haven gemoderniseerd met Muelle Uno, een lange pier die naar de cruiseterminal leidt. Muelle Uno is een attractie op zich geworden. Het is echt een bezoek waard, want er zijn leuke restaurants en winkels langs de pier, en u kunt genieten van de vele luxe jachten die in de haven voor anker liggen. Elk jaar landen meer dan 650.000 cruisepassagiers in Malaga en het is nu de tweede drukste haven van Spanje, na Barcelona.

[caption id="attachment_9618" align="alignnone" width="300"]Muelle Uno seen from Gibralfaro Muelle Uno seen from Gibralfaro[/caption]

We zien fantastische plannen voor het westelijke deel van Malaga, langs de kust, waar Antonio Banderas en vele andere beroemde mensen hebben geïnvesteerd in "Picasso Torens". Drie Miami-achtige gebouwen met luxe woningen, grote spa, bioscoop, verschillende zwembaden, winkelcentra, restaurants en bars! Er komen spannende tijden aan voor Malaga - wacht niet te lang met je bezoek!

El Chorro door Leon

Meerdere keren per jaar en vooral in de zomer gaan we graag naar de El Chorro-meren om de dag door te brengen met baden en springen van de rotsen, er zijn verschillende punten waar we waterfietsen en kano's kunnen huren. Het is gelegen in het binnenland van de provincie Malaga en op slechts een uur van de kust, het is een perfect toevluchtsoord van uw nieuwe woning vlakbij het strand.

[caption id="attachment_9628" align="alignnone" width="300"]Ardales countryside Ardales countryside[/caption]

Als u van kamperen houdt, kunt u meerdere nachten doorbrengen op een van de beschikbare campings. De steractiviteit in het gebied is de "Caminito del Rey", je moet van tevoren kaartjes kopen en minimaal voorbereid zijn op een lange wandeling, ik raad het niet aan voor jonge kinderen omdat het een lange wandeling is. Er zijn verschillende restaurants en Spaanse venta's in de buurt om voor weinig geld goed te eten. Een perfect plan voor het hele gezin!

El Chorro door David

Als je een dagje weg wilt en toch wilt genieten van de zon en het water, maar geen zin hebt in het strand, dan is een dagtocht naar El Chorro perfect. Het is ongeveer een uur en een kwartier om er met de auto door het prachtige landschap te komen. Als je er eenmaal bent, is het alsof je bent aangekomen in de Rocky Mountains, Noord-Amerika! Hoe daar te komen Als je vanuit Mijas Costa reist, zeg Calahonda, dan moet je langs Riviera del Sol rijden en door La Cala de Mijas rijden. Ga richting Mijas Golf, maar in plaats van rechtsaf te slaan naar Mijas Golf, neemt u de weg Coin / Alhaurin El Grande. Zodra u Alhuarin El Grande passeert, volgt u de borden naar Ardales en El Camino del Rey, daar vindt u El Chorro.

[caption id="attachment_9648" align="alignnone" width="300"]Ardales Village crowned by a huge rock Ardales Village crowned by a huge rock[/caption]

Het is een bergachtig gebied en bestaat uit 3 turkooizen meren en een enorm reservoir dat het meeste water van Malaga levert. Allemaal omgeven door pijnbomen en eiken. Wanneer je daar begint aan te komen en het eerste meer ziet, zijn de kleuren adembenemend!

De meren

De meeste activiteit vindt plaats rond het eerste gebied waar je naartoe gaat. Er zijn kleine stranden, campings en barbecues. U hoeft alleen uw eigen houtskool en eten mee te nemen (dit is alleen tussen oktober en juni vanwege brandgevaar). U kunt een kajak of pedaal huren en uw weg rond het meer navigeren. Voor toegang tot deze gebieden wordt een kleine vergoeding per persoon en per auto gevraagd, wat helpt om de plek netjes en onderhouden te houden. Wees voorzichtig tijdens het zwemmen en blijf dicht bij de kust, aangezien de onderliggende stroming sterk is. Er is een smalle weg die het gebied omcirkelt met een paar restaurants en huisjes die je kunt huren voor de nacht.

Waar te eten

Er is daar een fantastisch restaurant genaamd "El Mirador" wat "het uitzichtpunt" betekent en ze hebben het niet mis. Zittend boven de weg bovenop een tunnelbrug, grenst het aan het meer en heeft een binnendeel en een buitendeurdeel.

Kies buiten een tafel en u heeft een prachtig panoramisch uitzicht over het meer en de heuvels. Zoals ik al eerder zei, de natuurlijke kleuren van het gebied zullen je versteld doen staan, het is zo mooi! Een voorgerecht, hoofdgerecht en een drankje kun je krijgen voor ongeveer 18 euro per persoon. Voor mij is dat in mijn geval een pepersteak. Het is allemaal typisch Spaanse huisgemaakte gerechten en het is heerlijk!

[caption id="attachment_9638" align="alignnone" width="300"]El Caminito del Rey El Caminito del Rey[/caption]

El Chorro is beroemd gemaakt door El Camino del Rey, wat de Kings Trail betekent. Het is een loopbrug die hoog aan de klif hangt. Het gaat kilometerslang rondom de kloof en boven de meren. Dit werd ooit beschreven als de gevaarlijkste loopbrug ter wereld (bekijk het op YouTube). De afgelopen tijd is het gemoderniseerd en is er gezorgd voor gezondheid en veiligheid. Je moet nu een harnas en helm dragen en sinds deze veranderingen is er een kleine vergoeding.

Dagelijkse excursies

De gemakkelijkste manier om deze wandeling te doen is door van tevoren te reserveren en misschien een van de vele georganiseerde excursies te maken. Deze kunt u bij elk van de kustplaatsen kopen. Er is ook een treintunnel die door de kloof gaat waar je op moet letten. Dit is waar de film Von Ryan's Express uit 1965 werd gefilmd. Denk aan de scène van de trein die uit de tunnel komt met de "enige echte" Frank Sinatra die aan de achterkant van de trein hangt!

[caption id="attachment_9633" align="alignnone" width="300"]El Caminito del Rey bridge El Caminito del Rey bridge[/caption]

Dit is een must-do dagtocht of zelfs een weekendje weg! Voor iedereen die de Costa del Sol bezoekt of een woning hier in Calahonda heeft gekocht en het geluk heeft op zo'n prachtige plek te wonen.

Benahavis door Jeremy

Als je aan de kust wilt ontsnappen, zijn er zoveel keuzes die zo dichtbij zijn, grotten in Nerja, zeilen uit Almunecar, stranddag in Cabopino en nog veel meer. Als ik moet ontsnappen aan de urbanisaties, villa's etc, pak ik het kind en de hond en ga richting Benahavis. Zondag is er een rommelmarkt en net daarboven is er een prachtige gemarkeerde wandeling langs oude wateraquaducten.

Een heerlijk dagje uit

De vlooienmarkt bevindt zich net na het golfcomplex van Campanes del Golf, een open stuk gras dat grenst aan de weg naar Benahavis. Vol met oud Spaans antiek, fruit en groenten en algemene verkoopprijs voor de kofferbak, ook veel kraampjes / waar koffie en snacks kunnen worden gedaan, een fascinerende reeks voor iedereen!

Zelfs mijn hond vindt het hier heerlijk, zoveel vrienden, kinderen om hem te betalen en dan is er de wandeling.

[caption id="attachment_9653" align="alignnone" width="300"]Andalusian Countryside Andalusian Countryside[/caption]

De aquaducten, die oorspronkelijk voor het land werden gebruikt, vormen een mooie route. Om rond en boven de markt beneden te lopen, slechts 20 meter of zo steil. Het is heel kindvriendelijk, een inspirerende draf door de natuur!

Er is een houten tafel waarvan ongeveer de helft mee was voor picknicks, maar alleen degene dus eet vroeg! En het uitzicht en de begroeiing maken het inspirerend! Ongeveer een uur om de cirkel rond te maken en nu terug naar de auto om een ​​"venta" (landelijk restaurant) op te zoeken voor een zuurverdiende lunch!

Sierra Nevada door Chris

Als u van skiën houdt, staat u een traktatie te wachten! Sierra Nevada ligt op slechts 2,5 uur rijden van Calahonda en het is de favoriete weekendbestemming van mijn familie.

[caption id="attachment_9660" align="alignnone" width="300"]Sierra Nevada Sierra Nevada[/caption]

We genieten bijna elk weekend van de sneeuw in het winterseizoen. Het is echter ook een fantastische dagtocht als je vroeg opstaat. Als u van plan bent rond 8.30 - 9.00 uur aan te komen, heeft u tijd om materiaal te huren. Haal je skipas en geniet van de sneeuw tot sluitingstijd om 16.45 uur. Als u het kleine dorpje Pradollano bereikt, kunt u voor maximaal gemak parkeren in de parkeergarage direct onder het centrale plein.

Prijzen

Als u de lift naar het plein neemt, vindt u tal van restaurants, een paar supermarkten en veel winkels voor skiverhuur. Dus hoe dichter bij het plein en de liften, hoe hoger de huurprijs. Direct naast de lift kan een daghuur 25 euro kosten. Als u 300 meter naar Massim Low Cost-verhuur loopt, kunt u deze huren voor 10 euro per dag!

Houd er rekening mee dat dit bedrijf twee locaties heeft, een in het Mont Blanc-gebouw met normale prijzen en de budgetwinkel die een grotere afstand verderop is verborgen. Je vindt het in de Galeria Exterior, Hotel Melia Sierra Nevada. Hier is een Google map-link: https://goo.gl/maps/PBL3dQXUoQeedBmK6

[caption id="attachment_9670" align="alignnone" width="300"]Sierra Nevada Ski Sierra Nevada Ski[/caption]

Sierra Nevada is een geweldig resort voor zowel beginners als gevorderde skiërs en snowboarders. Voor lunch op de hellingen raad ik aan om weg te blijven van het Borreguiles-gebied. Ga naar de pizzeria aan de wortel van de stoeltjeslift "Stadium" of ga naar het dorp. Daar kunt u lunchen in het restaurant "Las Gondolas". Goede prijzen en goede service!

Waar te gaan

Als je een gevorderde skiër bent, raad ik je aan om de stoeltjeslift "Stadium" te gebruiken. Probeer weg te blijven van de blauwe en groene hellingen door het hoofdgebied "Borreguiles". Hier kan het vol zijn met beginners en de rijen kunnen lang zijn.

Vanuit het dorp zijn er "liften" die het gebied Borreguiles bereiken, of u kunt de stoeltjeslift "Jara" nemen. De stoeltjeslift "Jara" is een beetje verborgen en de lijnen zijn normaal gesproken een stuk korter. Maar het is niet voor beginners, maar voor gemiddeld en hoger. Dit is de manier om te gaan als je het "snowpark" met de jumps en halfpipe wilt bereiken.

Voor de experts is de beste plaats het gebied van "La Laguna" dat eigenlijk de volgende vallei is. Aan deze kant zijn alleen rode en zwarte pistes!

Als ik naar beneden ga, zou ik aanraden om te stoppen voor het diner in "Hostal El Guerra", dat is ongeveer 15 minuten rijden de berg af. U kunt genieten van een lekker diner met panoramisch uitzicht terwijl u het verkeer dat bergafwaarts gaat, voor bent!

[caption id="attachment_9665" align="alignnone" width="300"]Views of Granada from Sierra nevada Views of Granada from Sierra nevada[/caption]

Mijn favoriete DAGTRIP naar Ronda en Setenil de las Bodegas, door Alex

Ronda is een van de mooiste Andalusische steden. Gelegen in de bergketen van de besneeuwde bergen en Ronda. De stad is aan weerszijden van de enorme kloof geplant, meer dan 100 meter diep. Genietend van een onovertroffen uitzicht over de bergen en de vallei.

Vanaf San Pedro de Alcantara brengt de kronkelige weg je in slechts 30 minuten tot 800 meter boven zeeniveau! De geschiedenis van deze weg gaat terug tot 1877. De oude muilezelweg werd uitgebreid, verbreed en geschikt gemaakt voor door paarden getrokken voertuigen.

Tegenwoordig is de weg veilig met bestrating van goede kwaliteit. Het is erg populair vanwege zijn spectaculaire panoramische uitzichten. Een favoriete en bekende weg onder fiets- en motorliefhebbers!

Traditie

Het charmante stadje Ronda, het moederland van de Spaanse "Corrida de toros" (stierengevecht) en met een geschiedenis die teruggaat tot in de oudheid, heeft veel te bieden. Het blijft je verrassen bij elk nieuw bezoek!

Hier vind je de oudste stierenvechtarena van Spanje en deze stad was een van de favoriete plekken van Ernest Hemingway. De arena voor stierenvechten is nu een museum geworden. Het opent eenmaal per jaar de poorten om de eerste week van september de beroemde "Feria de Pedro Romero" te vieren. Het is een grote eer voor elke “torero” om op dit festival op te treden! Dit is echt een spectaculaire voorstelling, zoals een toneeltheater met zijn prachtige decor, traditionele kostuums en geweldige acteurs.

Geschiedenis en cultuur

Er is ook een indrukwekkend arsenaalmuseum in deze arena. Daar stellen ze een grote collectie vuurwapens uit verschillende tijdperken tentoon. Afgezien van de musea, wandelen we graag door de oude stad. Na zijn rustige smalle straatjes met kleine winkeltjes, gezellige cafés en restaurants. Allemaal met een fantastisch panoramisch uitzicht vanaf hun terrassen over de kloof en de vallei.

Kinderen klimmen graag op de muren van de poort "Puerta de Almacabar".

Dit was vroeger de hoofdingang van de stad en maakte deel uit van het verdedigingscomplex in de Moorse tijd.

Heerlijk eten

Daarna gaan we allemaal lunchen in een van de vele lokale restaurants. De beroemde "Rabo de toro" (ossenstaart) en je moet zeker ook de lokale rode wijn van Ronda's wijnmakerijen proberen!

Na de lunch is onze volgende stop Setenil De Las Bodegas. Een klein dorp op slechts 10-15 minuten rijden van Ronda. Dit dorp staat bekend om zijn typische Andalusische vleesspecialiteiten en om de huizen. Kunstig gebouwd in de bergen die deze nederzetting omringen en er een geïntegreerd geheel mee vormen. Het is geweldig om na de lunch een mooie wandeling te maken door dit mooie dorp. Genieten van het landschap en later een kopje koffie drinken in een van de leuke lokale cafés voordat je terugkeert naar de kust.

Juzcar

Op de terugweg maken we soms een stop op een andere interessante plek, geliefd bij de kinderen, Juzcar. Ook wel bekend als het “Smurfen dorp”. Dit dorp is anders dan andere typisch Andalusische witte dorpen. Alle huizen zijn blauw geverfd, ter gelegenheid van de première van de beroemde wereldberoemde film - "De Smurfen", in 2011. De afbeeldingen van deze blauwe kleine karakters zijn te zien op de meeste gebouwen van het dorp.

Tussen de bergen en de grotten, door Natalia

Op slechts anderhalf uur van Mijas Costa vind je dit pittoreske stadje, waarvan je nooit zou geloven dat het bestond. Het is letterlijk verscholen in de bergen.

Zijn grotwoningen en restaurants maken het uniek, Setenil de las Bodegas. Behoort tot de provincie Cadiz, maar ligt ca. 20 minuten van Ronda, maakt het een perfecte plek om te bezoeken.

Deze kleine, witte en mooie Andalusische stad nodigt u uit om de dag door te brengen. De vele grotten hebben overblijfselen die deze stad bijna 5.000 jaar geschiedenis laten zien. Het was een relevante post tijdens verschillende veldslagen voorafgaand aan de tijd van de katholieke koningen. Als je van geschiedenis houdt, zoals ik, heeft deze stad meer te bieden dan veel andere grotere steden.

Veel te zien in Setenil

Er zijn veel attracties, maar de twee belangrijkste zijn het "Kasteel van Setenil" en de straat "Cueva de las Sombras". Hier zijn de huizen en bedrijven ingebed in de rots en is er zelfs een natuurlijke tunnel in de rots.

Met verschillende hotels en een eindeloos aantal bars en restaurants, is deze stad een geweldig voorstel voor een dagje uit. Als je een tweede woning aan de kust hebt, raad ik je aan om doordeweeks te gaan, maar controleer eerst of de bars en restaurants open zijn.

Als u besluit om in de winter te gaan, houd er dan rekening mee dat deze stad in de bergketen Ronda ligt. Het is misschien echt een witte stad met een deken van sneeuw. De lokale gastronomie is uitgebreid en afhankelijk van de tijd van het jaar.

Heerlijke producten

Beroemd om zijn wijngaarden waar ze hun zoete wijn produceren, maar ze hebben ook hun eigen productie van geitenkaas, honing, zelfgemaakte worsten en hun citroenpompoenknoedels zijn een van de beste zoetigheden die ik in Andalusië heb geprobeerd.

Helaas heeft deze stad geen spoorwegnet, dus je hebt een auto of bus nodig om er te komen, maar ik kan je verzekeren dat het 100% de moeite waard is.

Get In Touch

Fill in your details below

By submitting this form, you confirm that you agree to our website Privacy Policy & Disclaimer

Related Articles

Excursions sur la Costa del Sol

Ny lag om kostnader för etablering av banklån i Spanien Juni 2019

StartGroups favourite TAPAS bars! The best TAPAS on the Costa del Sol!

Varför välja Costa del Sol?

Related News

 

Excursions sur la Costa del Sol

November 2020

 Si vous envisagez d'acheter une maison de vacances sur la Costa del Sol, sachez qu'en dehors de la...

Read More

 

Ny lag om kostnader för etablering av banklån i Spanien Juni 2019

March 2020

Ny lag om hypotekslån sedan den 16 juni 2019. Hur har det gått? Sedan Juni 2019 gäller nya regler fö...

Read More

 

StartGroups favourite TAPAS bars! The best TAPAS on the Costa del Sol!

March 2020

Tapas, tapas, tapas!! The whole world is in love with the Spanish tapas! The best TAPAS on the Cost...

Read More

 

Varför välja Costa del Sol?

October 2017

Varför välja Costa del Sol? Under mina år som mäklare i Calahonda har jag ofta fått frågan; Varför s...

Read More