Over ons

StartGroup is  opgericht in 2003 door Christofer Fogelberg en hij is samen met partner Pascal van der Woude eigenaar. Beide eigenaren begonnen in 2001 in de vastgoedsector bij wat toen het grootste internationale makelaarskantoor in Spanje was, Interrealty. Beiden slaagden in dat bedrijf voor de ISO9001-certificering en hadden een succesvolle carrière. Ze wilden echter een stap verder gaan en de klant centraal stellen door hen niet alleen voor, maar ook na de aankoop van een woning aan de Costa del Sol klantenservice en ondersteuning te bieden.
Dat was het begin van StartGroup dat werd opgericht op basis van “Service from Start to Finish!”.
Vandaag, na 20 jaar, heeft StartGroup  drie belangrijke makelaarskantoren aan de Costa del Sol; Sitio de Calahonda en La Cala de Mijas, beide gelegen in de gemeente Mijas Costa, en het Torrequebrada kantoor gelegen in de gemeente Benalmadena. Daarnaast hebben we verschillende verkoopkantoren in onze nieuwe projecten aan de Costa del Sol. Met deze strategische locaties bedienen we het gebied tussen Malaga en Estepona, inclusief Fuengirola en Marbella.
We zijn niet alleen specialisten in de internationale verkoop van onroerend goed – we hebben ook onze eigen property management divisie, StartGroup PropertyCare, die allerlei aftersales diensten, verhuur en beheer van onroerend goed aanbiedt voor de klanten die een woning hebben gekocht met StartGroup. Wij geloven dat het belangrijk is om onze klanten service te blijven bieden, zelfs jaren na de aankoop, en  daardoor  hebben we een groot track record met terugkerende klanten.

Real Estate Marbella

Klantenservice is een van de vier pijlers van ons bedrijf, de andere zijn:

  • Meertalige service; we spreken 14 verschillende talen. Spaans, Engels, Zweeds, Noors, Nederlands, Frans, Duits, Russisch, Oekraïens, Pools, Hongaars, Roemeens, Grieks en Italiaans.
  • Training en certificering; al onze medewerkers ondergaan een training door een externe auditor voordat ze in het bedrijf beginnen en worden vervolgens jaarlijks gecontroleerd. Alle medewerkers zijn gecertificeerd in Europese en Spaanse AML-procedures, GDPR & Spaanse gegevensbescherming, en de Andalusische eigendomswet D.218/2005.
    In september 2021  was StartGroup het eerste bedrijf in de wereld met een volledige certificatie na het volgen van  het nieuwe trainingsprogramma gelanceerd door de internationale vereniging van onroerend goed professionals, AIPP,  gevestigd in Londen, UK.
    Al onze makelaars zijn  GIPE geassocieerd , waarvan twee in de raad van bestuur. Daarnaast zijn we gecertificeerd lid van de nationale vastgoedassociatie API ANAI.
  • Adverteren in verschillende talen en landen in Europa en internationaal. We adverteren onze eigendommen zowel in traditionele gedrukte media als met behulp van de nieuwste technologie om onze eigendommen weer te geven op alle belangrijke internetplatforms en sociale media. Met 20 jaar ervaring hebben we het gevoel dat we de perfecte mix van nieuwe en oude methoden hebben, en we investeren voortdurend in nieuwe technologieën en platforms.

GIPE Real Estate Agents CEPI Real Estate Professionals

Klanttevredenheid

Het StartGroup-team is zeer ervaren en beschikt over een schat aan lokale kennis, waarvan u als klant kunt profiteren. Ons doel is niet alleen om de perfecte woning of de juiste koper te vinden voor uw huis aan de Costa del Sol – ons echte doel is om u zo tevreden te maken met onze service dat u terug wilt komen en het aan al uw vrienden wilt vertellen, nu en in de toekomst!
Ons doel is om het beste en meest professionele makelaarskantoor aan de Costa del Sol te zijn. Maar geloof ons niet op ons woord, zie onze getuigenissen van klanten zowel recent als tientallen jaren terug – track record. Je kunt ook onze 4,9 rating op Google zien, gebaseerd op honderden beoordelingen en onze rating op Facebook.

Nieuwe ontwikkelingen aan de Costa del Sol, Spanje – Service voor projectontwikkelaars

Sinds 2015 biedt StartGroup een selecte makelaarsdienst aan projectontwikkelaars. De diensten zijn op maat gemaakt voor elke projectontwikkelaar en kunnen het volgende omvatten:

  • Marketing
    • grafisch ontwerp
    • webdesign – op maat gemaakte website in verschillende talen
    • online marketing en aanwezigheid op sociale media
    • offline marketing in nationale en internationale pers
  • Juridische documentatie
    • opzetten van AML-procedures volgens EU-norm
    • alle verkoop- en marketingdocumentatie in overeenstemming met:
    • Andalusische wet, D.218/2005
    • Spaanse consumentenwet
    • GDPR
  • Klantenservice in 14 talen, van eerste bezoek, contracten en levering = van begin tot eind!
  • Netwerk van 800 gescreende nationale en internationale bureaus

We hebben zowel gewerkt met kleine internationale projectontwikkelaars  die nieuw zijn in Spanje , als met grote Spaanse projectontwikkelaars zoals Kronos Homes en Exxacon. Onze service is extra belangrijk voor internationale projectontwikkelaars die niet bekend zijn met alle bureaucratie in Spanje. Een klein foutje in de documentatie kan resulteren in een fikse boete, dus het beste is om het zekere voor het onzekere te nemen met een deskundig masteragent.

Opgeleverde projecten

Azalea, Jardinana

84 appartementen & 10 huizen
Verkoopvolume 41 986 000€

Lotus, Jardinana

109 appartementen
Verkoopvolume 42 022 500€

Fairways La Cala Golf

54 appartementen
Verkoopvolume 20 000 000€

Voortgaande

Ipanema, Calanova Golf

144 appartementen
Verkoopvolume 41 842 000€

   

Hoe ons te vinden…

StartGroup La Cala

Ons team

Christofer Fogelberg

Directeur

Christofer is geboren in Göteborg, Zweden, en woont sinds 1999 in Spanje. Hij is makelaar sinds 2001 en richtte Start Group op in 2003. Naast Scandinavische talen spreekt Christofer vloeiend Spaans en Engels. Christofer heeft een makelaarslicentie van zowel API ANAI als GIPE, twee van de belangrijkste makelaarsverenigingen in Spanje. Sinds 2019 is hij lid van de adviesraad van de Association of International Property Professionals (AIPP) gevestigd in Londen, waar hij hielp bij het implementeren van nieuwe normen voor internationale makelaars. In november 2022 werd hij verkozen tot secretaris van de raad van bestuur van GIPE en in 2024 tot vicepresident van de organisatie. GIPE-agent nr. 3565.

Pascal van der Woude

Directeur

Pascal komt uit Amsterdam en woont sinds 1995 in Spanje. Hij is makelaar sinds 2001 en werd partner in StartGroup in 2006 nadat hij area manager van Interealty was. Pascal is gecertificeerd door zowel GIPE als AIPP en spreekt Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans. Zijn grootste hobby is voetbal als zeer toegewijde Ajax-supporter. GIPE agent nr. 3576.

David Hemmings

Taxateur

David is een vriendelijke ziel en 100% toegewijd aan klantenservice. Hij is vaak het eerste contact voor de klanten en door zijn rustige aanpak voelt iedereen zich op zijn gemak. Hij is een enorme voetbalfan en is een van de oprichters van een officieuze supportersclub voor Malaga FC. Hij woont al sinds 1985 in Spanje, is volledig tweetalig en heeft nog steeds zijn Stoke gevoel voor humor.

Cecilia Bodén

Verantwoordelijk voor kwaliteit en AML-controle

Cecilia komt uit Zweden en woont sinds 1991 in Spanje. Cecilia spreekt Zweeds, Spaans en Engels en zorgt voor een hoge efficiëntie voor ons executive team. Cecilia is verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole en naleving van AML.

Jennifer Fogelberg-Clarke

Verkoop agent

Jennifer komt uit Göteborg, Zweden en woont sinds 1993 in Spanje. Ze werkte van 2001 tot 2008 in de vastgoedsector aan de Costa del Sol en na een paar jaar in Zweden kwam ze in 2011 terug naar Spanje en werkt sindsdien bij StartGroup. Naast de Scandinavische talen spreekt Jennifer Engels, Spaans en Duits. Gecertificeerd GIPE makelaar nr. 3575

Leon Ruiz

Verkoop makelaar

Leon is geboren in Engeland door Nederlandse en Spaanse ouders. Hij heeft eerder gewerkt in onroerend goed en autotransacties voor internationale klanten en is een grote aanwinst voor ons bedrijf. Hij spreekt vloeiend Spaans en Engels. Gecertificeerd GIPE-agent nr. 3643

Benjamin Lartigue

Benjamin comes from Royan, France. He moved to Spain in 2014 and has been in the real estate business since. He is the new member of the team, hard working and he is an expert on new developments. He speaks french, spanish and english.

Natalia Corchado

Natalia komt oorspronkelijk uit Argentinië en woonde van 1998 tot 2004 in Canada, toen ze naar Spanje verhuisde. Natalia spreekt Spaans en Engels, zij is de locatiecoördinator voor het kantoor in Benalmadena. Natalia’s hobby’s zijn reizen en ze is een fervent fan van het carnaval in Cadiz.

Ann-Kristin Haga Ovreeide

Ann-Kristin komt uit Noorwegen en begon als klant bij StartGroups toen hij in 2011 een vakantiehuis kocht in Calahonda. Ze hield zo veel van de levensstijl van de Costa del Sol dat ze besloot hierheen te verhuizen en is nu onze social media manager. Volg ons op Facebook en Instagram om onze nieuwste eigendommen en berichten over de Costa-levensstijl te zien!

Kieran Lawson

Kieran komt uit Groot-Brittannië maar groeide op aan de Costa del Sol, dus hij spreekt zowel Engels als Spaans. Hij leidt momenteel de verkoop in onze nieuwe ontwikkeling Ipanema door Kronos Homes in Calanova Golf. Hij is een fervent golfer en voetbalfan!

Daniel Holmquist

Daniel komt uit Göteborg in Zweden en heeft meer dan 20 jaar in Spanje gewoond. Hij heeft een achtergrond in zowel IT als Real Estate en spreekt Engels, Spaans en Zweeds. Daniel verantwoordelijk voor taxaties van onroerend goed in ons kantoor in Benalmadena. Daniels grootste interesses zijn computers en Real Madrid!

Charlotte Cavendish

Charlotte werkt samen met after sales services in onze property management sectie StartGroup PropertyCare. Charlotte komt uit Zweden en heeft het grootste deel van haar leven in Andalusië gewoond en spreekt Engels, Zweeds en Spaans.

Sean Vosper

Sean komt uit Plymouth in Groot-Brittannië en woont en werkt sinds 2002 aan de Costa del Sol. Sean heeft een achtergrond als bankmanager bij TSB in het VK, voordat hij de levensveranderende beslissing nam om naar Spanje te verhuizen. GIPE lid nr. 3644

Oksana Heliuta

Oksana komt uit Oekraïne en is in 2013 naar Spanje verhuisd. Ze begon in 2021 bij Startgroup op onze Nieuwbouw Projecten afdeling. Oksana spreekt Spaans, Engels, Oekraïens, Russisch, Pools en Duits. Zoals verwacht is zij een grootte winst voor onze internationale team.

Peter Stilma

Peter is geboren in Soestdijk, Nederland. Na het afronden van de economische school in Amsterdam verhuisde hij in 1994 naar Spanje. Hij begon als makelaar in Spanje in 1999 en werkte ook twee jaar in Berlijn, Duitsland waar hij hielp bij het opzetten van een vastgoedfonds. In 2008-10 vertegenwoordigde hij een Polo & Country Club in Buenos Aires als bestuurslid van de Argentijns-Verenigde Kamer van Koophandel. Peter spreekt Nederlands, Engels, Spaans, Duits en ook een beetje Italiaans. Wijn en kaas proeven is zijn favoriete hobby! GIPE lid nr. 3641

Christina Korfmacher

Christina is Duitse maar is geboren en getogen in Marbella. Ze volgde een opleiding tot officieel vertaler aan de Universiteit van Magdeburg, Duitsland, voordat ze in 2017 terugkeerde naar Spanje. Christina werkt op het verkoopkantoor in onze nieuwe productie in Calanova en zorgt voor onze klanten met zowel Duitse precisie als Spaanse gastvrijheid. Een goede mengelmoes! Christina spreekt vloeiend Duits, Spaans en Engels.

Ildikó Sebestyén

Ildikó verhuisde in 2013 vanuit Hongarije naar Spanje. Ze werkte 10 jaar op het wereldberoemde Nikki Beach, waarvan de laatste 6 jaar als locatiemanager. Naast Hongaars spreekt Ildikó vloeiend Engels, Spaans en Roemeens. Ze heeft ook een hoog niveau van Frans, Duits en Grieks! In haar vrije tijd tennist ze graag. Ze kwam in maart 2023 bij StartGroup en werkt in onze exclusieve nieuwe producties.

Cheryl Smile

Cheryl is geboren in Londen, Engeland. Haar passie voor reizen zorgde ervoor dat ze stewardess werd en de wereld rond reisde en ze heeft zelfs een paar jaar in Australië gewoond. Ze verhuisde in 2018 naar Spanje en spreekt zowel Spaans als Engels. Ze is net zoals haar achternaam zegt, een pure Smile!

Carmen Rangel

Nieuwe ontwikkelingsbeheerder en -coördinator

Carmen heeft in Brazilië, Zuid-Afrika en Portugal gewoond. In 2013 werd ze verliefd op de Costa del Sol en besloot ze zich hier te vestigen. Ze studeerde en volgde een opleiding in toerisme. Ze is admin voor onze afdeling Nieuwe Ontwikkeling. Ze houdt van reizen en is van plan deze passie de rest van haar leven te blijven volgen!

Olivier Heekeren

Olivier is geboren in Duitsland en verhuisde meer dan 20 jaar geleden naar Spanje om een gezin te stichten. Zijn multiculturele erfgoed omvat een Nederlandse moeder, waardoor hij veel talen spreekt. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan zijn boot en maakt hij lange wandelingen met zijn honden. GIPE lid nr. 3656

Bradley Mavromatis

Geboren in Zambia. Groeide op in Zimbabwe tot hij in 2001 naar Groot-Brittannië vertrok. In 2022 verhuisde hij naar Spanje, op zoek naar een beter leven in de zon met zijn gezin. Bij StartGroup is hij verantwoordelijk voor reparaties en algemeen onderhoud van de woningen onder jaarlijks beheer. Hij houdt van verschillende sporten zoals zwemmen, paddle, squash en wandelen en is ook vrijwilliger bij de plaatselijke scoutsgroep.

Daniel Molina

Daniel is geboren in Málaga met Spaanse en Engelse ouders. Hij zorgt voor onze vakantiewoningen en dienst na verkoop. Zijn grote passies, naast sport, zijn het lezen van geschiedenisromans en het luisteren naar heavy metal muziek. Daniel spreekt vloeiend Engels en Spaans.