Découvrez la campagne andalouse! Quand quelqu'un comme moi, venant d'un petit pays, vient vivre ici, il faut du temps pour s'adapter. L'Andalousie a tant à offrir en plus de sa vaste étendue.

Prenez le temps d'explorer ses domaines infinis avec le potentiel de vous perdre! J'ai un compagnon à fourrure de confiance pour m'aider bien que parfois le contraire soit vrai, mais il est toujours reconnaissant pour chaque aventure que nous entreprenons!

Bien sûr, je parle de mon chien. Sauvé comme tant d'autres ici sur la Costa del Sol, il est un mélange inconnu de nombreuses races et il est vraiment très beau!

Pourquoi acheter alors qu'il y a tant de centres animaliers abandonnés?

De nombreux animaux ont besoin d'une nouvelle maison ici sur la Cost a del Sol.

Distance de marche

Wanneer ik op mijn kantoor in Calahonda ben, krijg ik veel verzoeken van klanten voor een villa, herenhuis, appartement met een wisselende beschrijving maar heel vaak onderbroken door "loopafstand". Dit betekent een gemakkelijke, bij voorkeur flat, wandeling naar alle bars, restaurants, winkels etc.

Dit is een vereiste voor velen, maar lang niet allemaal, sommigen zijn best tevreden aan de rand en sommigen helemaal geïsoleerd.

Het hangt echt af van uw voorkeur en ik kan alles begrijpen, daarom spaar ik voor alle drie de opties!

Normaal gesproken maken we afwegingen, kleiner voor dichterbij is de norm en dit wordt nog duidelijker als we dat grote water naderen dat de zee wordt genoemd!

Ik val in het midden, ik wil het gemak om naar alles te kunnen lopen, maar verlang ook naar mijn rustieke wortels en voor honden en kinderen biedt de "campo" zoveel avonturen en genoegens.

"El campo" - het platteland

Ik woon in Sierrezuela, net ten noorden van Fuengirola en net voordat het land stijgt voor de klim naar Mijas Pueblo. Er zijn zoveel paden om te verkennen en er is zoveel open ruimte met een prachtige achtergrond van de kust en de bergen van Sierra de Mijas. Duizenden vierkante meters natuur, puur en wachtend om ontdekt te worden.

Al het land hier heeft een klein pad, voetpad of geïmproviseerde weg als je goed genoeg kijkt. Als we een "lange wandeling" maken, is er over het algemeen geen plan, laten we eens kijken wat we vandaag kunnen vinden en leren! De "campo" stelt zelden teleur.

Soms vinden we vreemde planten, bloemen en soms is het een ruïne van een oude boerderij of herderswoning. Ik ben ook altijd op zoek naar eetwaren, een oer-drang om te foerageren en heb onlangs een wilde eetbare erwt ontdekt.

Als je ver genoeg weg bent, kun je echt voelen hoe het moet zijn geweest toen de landen voor het eerst werden bewoond en precies waarom de Moren, Romeinen en zelfs ik reden vonden om te blijven.

Discover Costa del Sol's countryside!

Je kunt een pad volgen dat door het landschap slingert en de tijd en locatie uit het oog verliest. Gelukkig is er meestal een grote berg of zelfs de zee om je te oriënteren.

Soms sta ik er versteld van hoe deze sporen bijna net zo waardeloos kunnen zijn als een auto van punt naar punt, het duurt bijvoorbeeld 20 minuten om van Calahonda (boven) naar El Soto bij La Mairena te lopen, het is hetzelfde in een auto!

De herder

Vaak komen we een herder tegen met honderden geiten. Hij heeft een routine en je kunt je laten kijken door zijn bewegingen.

Zijn uitgestrekte gehoor, allemaal uitgerust met bellen rond zijn nek, beweegt langzaam over braakliggende velden. De bellen waarschuwen me om de hond vast te pakken en zijn riem om te doen als de geiten hem opgewonden maken.

Eens kwamen we met mijn dochter aan op een open vlakte. Er lag een pasgeboren geit aan de voeten van zijn moeder. Net geboren, heel spannend voor iedereen, vooral de hond! Mijn dochter was nogal radeloos: "Wat gebeurt er met de geiten en pasgeborenen"?

Ik dacht na en dacht dat het het beste zou zijn om de herder te lokaliseren. Na een uur lopen en geen spoor van hen kwamen we met tegenzin overeen om terug te gaan naar de auto. Na een korte rit zagen we de herder op een heuvel naast de weg. We stopten, zwaaiden en schreeuwden.

Hij bewoog zich met een zelfverzekerde voet over ruw terrein om in gehoorsafstand te komen. We hebben onze ontdekking uitgelegd en hij zei dat hij het wist. Hij laat de geiten altijd achter om te baren en keert op de terugweg naar hen terug.

Het viel me op dat dit al honderd, duizenden jaren de weg is geweest, de wegen en regels van de "campo".Discover Costa del Sol's countryside!

Dit soort dingen, frisse lucht, de niet-industriële geluiden van moeder natuur worden tegenwoordig een zeldzaamheid.

Dus zelfs een uitstapje van 30 minuten naar de uitgestrekte uitgestrekte en prachtige vlaktes van Andalusië is de moeite waard!

Bijna overal aan de kust ben je op korte loopafstand van een avontuur!

Ik raad je echt aan om het platteland van de Costa del Sol te ontdekken!

Contacte con nosotros

Rellena tus datos a continuación

Al enviar este formulario, confirmas que aceptas la Política de privacidad y el Descargo de responsabilidad

Related Articles

Boating and yachting on the Costa del Sol

Jardines de Calahonda - min favorit på Costa del Sol

Christina Korfmacher - certified real estate agent in Spain

Spanish Mortgages on the Rise

Noticias relacionadas

 

Boating and yachting on the Costa del Sol

January 2023

Many people look at buying real estate on the Costa del Sol for its unrivalled yachting offering. Wi...

Leer más

 

Jardines de Calahonda - min favorit på Costa del Sol

March 2020

Jardines de Calahonda - min favorit på Costa del Sol Efter många år som mäklare på StartGroup i Cala...

Leer más

 

Christina Korfmacher - certified real estate agent in Spain

May 2023

What brought you to Spain and how long have you been living on Costa del Sol?   I was born an...

Leer más

 

Spanish Mortgages on the Rise

September 2017

We have great news for those looking for property in Spain. Not everybody has the funding to invest...

Leer más