Jardines de Calahonda - min favorit på Costa del Sol

Efter många år som mäklare på StartGroup i Calahonda, Mijas Costa, kan jag med stor säkerhet säga att många av mina kunder har förälskat sig i området Jardines de Calahonda - min favoritplats på Costa del Sol.

[caption id="attachment_6850" align="alignright" width="384"]Jennifer Fogelberg Clarke Megler Spania Jennifer Clarke[/caption]

Jardines de Calahonda byggdes i mitten på 80-talet i olika faser, och ett genomgående kännetecken för urbanisationerna är de otroliga grön-områderna inuti och runt omkring området. Just parker och skog är något som man sällan ser i närheten av dagens nyproduktion, då prioriteringen har blivit att bygga så många enheter som möjligt på tillgänglig mark.

Parque Vivero - en promenad i naturen

Urbanisationen Jardines de Calahonda omges av Parque Vivero, en stor park med stigar, vattendrag och lekpark mitt i centrala Calahonda.Hus och lägenheter till salu i Calahonda

Jag stöter ofta på kunder som har åkt längs hela Costa del Sol för att hitta det ultimata semester- eller permanent-boendet. Så fort de kommer in genom våra dörrar på StartGroup i Calahonda brukar jag berätta för dem om min lilla hemliga smultronställe som ligger precis på kommungränsen mellan Marbella och Mijas Costa.

[caption id="attachment_1579" align="aligncenter" width="525"]Calahonda Park walkway Parque Vivero i Calahonda, med sina ekologiska stigar[/caption]

Vad gör denna del av Calahonda så speciellt? Jo, här kan man hitta bostäder som matchar många av våra kunders flera kriterier. Priserna ligger runt upp till 200.000 euros, marklägenheter något billigare och penthouses något dyrare. Det är dock en bekväm budget för många som söker ett semesterhem i Mijas Costa.

[caption id="attachment_9592" align="aligncenter" width="525"]Jardines de Calahonda - min favorit urbanisation på Costa del Sol Jardines de calahonda pool fase 1[/caption]

Nästan alla lägenheter i området har havsutsikt, de ligger i syd-västläge och sist men inte minst så kan man promenera till strand och butiker på ca 5 minuter. Detta på en relativt platt yta, så det passar bra för både äldre pensionärspar eller barnfamiljen med  sina barnvagnar, spänner och spadar. Om man har tonåringar i familjen som vill ge sig ut på egen hand, kan de enkelt och lätt gå ner till busshållplatsen där de kan åka till antingen Marbella eller Fuengirola. Alltså är det ett område som passar alla generationer.

Närmaste strand är Luna Beach, där det finns en fantastisk restaurang som håller öppet hela året. Under sommarmånaderna underhåller de även med  live-music . Det är också här som vår underbara strandpromenad, eller "boardwalk" börjar. ”La Senda Litoral de Mijas Costa” är en träbro som slingrar sig utmed stranden mellan Cabopino i väst och La Cala de Mijas i öst.

[caption id="attachment_6320" align="aligncenter" width="525"]Luna Beach Restaurang i Calahonda Luna Beach Restaurang i Calahonda[/caption]

Fas 1

Som sagt, Jardines de Calahonda är byggt i flera faser och alla skiljer sig lite från varandra. I fas 1 finns endast marklägenheter med utgång direkt till pool och trädgård, och penthouses. Penthouse-lägenheterna är utformade i två plan, något som vi kallar duplex lägenheter. I dessa bostäder finns det en stor altan på första plan, och två balkonger på övre plan i olika väderstreck.  Alla lägenheter ligger i syd eller syd-västläge och här finns en härlig inhägnad swimmingpool.

[caption id="attachment_9587" align="aligncenter" width="525"]Jardines de Calahonda - min favorit urbanisation på Costa del Sol Jardines de calahonda fase 1 apartment for sale[/caption]

Fas 2

Fas 2 är ganska så lik fas 1, men en av skillnaderna är att penthouse-lägenheterna har en takterrass. Något som många av StartGroups kunder har på sin önskelista. Även här finns en swimming-pool samt en paddel-tennis bana.

Fas 3

I fas tre finns det 3 stycken swimmingpooler och lägenheterna varierar lite i sin utformning. Här finns en blandning av både marklägenheter och mellanplans-lägenheter, samt duplex penthouse. Vissa av dem har otroligt stora terrasser både på bak och framsidan, så här finns gott om plats för soldyrkaren.

Jardines de Calahonda - min favorit urbanisation på Costa del Sol

Fas 4

I fas 4 hittar vi också en variation av bostäder med olika ”layout”. Alla bostäder har en underbar utsikt över hav, trädgård och en stor swimmingpool med livvakt. Här finns även en liten familjeägd bar som öppnar på eftermiddagarna och serverar lätta måltider och drinkar.

Oftast så behövs lägenheterna i Jardines de Calahonda renoveras. Det är något som vi på Start Group genom våra kontakter och speciella avdelning PropertyCare enkelt tar hand om. Ni måste alltså inte göra jobbet själva!

Om ni letar efter en grön och lugn plats som ligger nära till allt och i rätt sol-läge. Då tycker jag att ni ska ta en extra titt på det som StartGroup erbjuder i Jardines de Calahonda.

Jardines de Calahonda - min favorit på Costa del Sol

 
What do you want to do ?
New mail

Contacte con nosotros

Rellena tus datos a continuación

Al enviar este formulario, confirmas que aceptas la Política de privacidad y el Descargo de responsabilidad

Related Articles

Best Places to Live – Thinking about buying a property on the Costa del Sol

7 tips när du köper bostad på Costa del Sol!

Foreign Buyer Numbers Continue to Rocket on the Costa del Sol

Foreign Demand Reaches Record Levels in Spain

Noticias relacionadas

 

Best Places to Live – Thinking about buying a property on the Costa del Sol

October 2015

We all know that the Costa del Sol is back in the property news in Spain for being one of the most s...

Leer más

 

7 tips när du köper bostad på Costa del Sol!

December 2017

När man ska köpa bostad i utlandet är det mycket att tänka på. Om man får rätt hjälp från början så...

Leer más

 

Foreign Buyer Numbers Continue to Rocket on the Costa del Sol

April 2017

The Mediterranean coast continues to grow in popularity among foreigners, according to recent studie...

Leer más

 

Foreign Demand Reaches Record Levels in Spain

October 2017

Spain is still one of the most popular destinations for expats – especially the British – who want t...

Leer más