Vad tycker våra kunder om oss?

lägenhet till salu jardines de calahonda

Costa del Sols bästa mäklare

January 2018

Costa del Sols bästa mäklare

Det verkar vara lite av Vilda Västern på Spaniens fastighetsmarknad. Efter att ha haft kontakt med tre av de största svenska mäklarhusens representanter på Costa del Sol, kunde vi konstatera att de hade väldigt liten erfarenhet, hade noll koll på lägenheterna och talade dålig spanska. Vi hade så när gett upp innan vi av en slump kom i kontakt med Christofer Fogelberg på Start Group i Calahonda. Han var mycket professionell, hade spansk mäklarlegitimation och talade flytande spanska. Vi fick fullt förtroende för honom och vill rekommendera honom varmt.

Göran & Lena Hellström

Vi köpte drömstället i Calahonda Beach!

November 2014

Efter några visningresor till Frankrike och Costa Blanca bestämde vi oss 2014 för Costa Del Sol. Vi kände till kusten sedan tidigare och med facit i hand är den oslagbar gällande natur och klimat.

Vi hade plockat några projekt via nätet som vi var intresserade av och fick kontakt med Jennifer Fogelberg, StartGroup. Vi ville ha något nära havet men ändå centralt med gångavstånd till det mesta. Jennifer körde runt oss flera dagar och visade alla områden, även dem uppe i bergen så vi fick en bra överblick gällande utbudet över huvud taget. Vi fastnade för underbara Calahonda och en lägenhet 50 meter från havet med all service i närheten. Jennifer hjälpte oss med allt gällande köpet; pappersarbete, advokat, nyckelhantering med mera, vi kunde bara koppla av.

Vi ville renovera lägenheten och fick då hjälp av Christofer Fogelberg, StartGroup. Han gav oss förslag, ritningar och de bästa hantverkarna. Resultatet blev nytt golv, nytt kök och smarta nödvändiga lösningar för eluttag och internet.

Detta räckte inte för oss, vi fick mersmak! Våren 2015 är vi tillbaka och har köpt en till lägenhet i ”vårt” Calahonda. Denna har egen trapp till största poolen och är omgiven av fantastiska grönområden (kommer finnas för uthyrning så småningom). För oss var det bara att mejla Jennifer vad vi var intressade av så tog hon hand om oss på plats igen. Det blev ett enkelt köp med alla papper och samma advokat som vi hade tidigare).

Tack Jennifer, Christofer och StartGroup för hjälpen, skratten och tålamodet!

Annelie och Klas Blomstrand

 

Lubina Sol Apartment Riviera del Sol

Det er ikke enkelt å kjøpe eiendom i Spania for utlendinger.

May 2014

Det er ikke enkelt å kjøpe eiendom i Spania for utlendinger. I Start Group har vi vært i trygge hender fra dag 1 !
De har hele tiden levert som lovet fra første kontakt til leiligheten vi kjøpte var ferdig renovert. Det at de også
har koordinert rehabiliteringen av leiligheten har vært en fantastisk ekstraservice.

Per A Lilleng

lelighet till salgs i miralfores golf, apartment for sale in , miralores golf

Etter anbefaling fra bror og svigerinne tok vi kontakt med StartGroup

January 2014

Vi brukte mange timer på nettet og studerte markedet.

Da vi hadde bestemt oss for å skaffe egen leilighet i Spania utarbeidet vi en forespørsel med alle våre ønsker nedtegnet og sendte denne til flere meglere i Spania. Vi brukte mange timer på nettet og studerte markedet.

Etter anbefaling fra bror og svigerinne tok vi kontakt med StartGroup og Jennifer Fogelberg nov 2013.

Hun hadde tidligere, samme år bistått dem med å kjøpe sin drømmevilla i Calahonda. Vi avtalte visningstur i desember 2013 hvor vi ble tatt i mot av Jennifer på en god måte med et ryddig program for de dagene som var avsatt. Hun geleidet oss gjennom hele 16 leiligheter med ulik beliggenhet og fasiliteter. Etter hvert fant vi stedet vi ønsket å etablere oss i Riviera ved Golf Gardens. En fantastisk leilighet med store rom og flotte terrasser i et etablert boligområde, bygget i 2005. Avtale ble skrevet og Cramer Advokater ble kontaktet for gjennomføring av alle formaliteter.

Alt har gått smertefritt – uten noen problemer eller ubehagelige overraskelser. Selv etter en trygg og forutsigbar kjøpsprosess stiller Start Group velvillig opp med praktiske råd og bistår med gode kontakter til stor hjelp for oss i etableringen i et fremmed land. Vi har truffet flere nordmenn som har samme, positive opplevelse av samarbeidet med Start Group. Vi takker Start Group og Jennifer Fogelberg for utmerket samarbeide og vel utført jobb for oss.

Vi vil sterkt anbefale Start Group som en troverdig samarbeidspartner i Spania med annet regelverk enn i hjemlandet.

Beste hilsen fra

Ester og Jon Ådalen, Sarpsborg.

Property sold with View of Sierra Nevada from Fuengirola

Blant mange svar, deriblant fra Startgroup og Jennifer, valgte jeg ut 2-3 meglere.

December 2013

 

Min kone og jeg hadde i lang tid vurdert kjøp av leilighet på Sol-kysten

Ønsker å skrive et lite "skryt" brev til Jennifer i Startgroup, ifm kjøp av leilighet i Miraflores, Ocean Golf Riviera.

Min kone og jeg hadde i lang tid vurdert kjøp av leilighet på Sol-kysten, og sendte inn noen forespørsel på annonser på Finn.no, på flere eiendomsmeglere i Spania.

Blant mange svar, deriblant fra Startgroup og Jennifer, valgte jeg ut 2-3 meglere. Samtidig hadde jeg vært i kontakt med noen naboer av mine foreldre her i Norge, som ga meg en anbefaling på en seriøs og flink megler, som jeg burde kontakte. Denne megleren hadde de igjen kjøpt leilighet gjennom, og megleren hadde også samarbeid med en norsk advokat, slik at kjøper kunne føle seg trygge på en handel på sol-kysten.

Så viste det seg at denne megleren de anbefalte, var den samme som en av dem jeg hadde plukket ut, Startgroup.

Vil gjerne få fortelle i korte drag hvor fantastisk det er å få oppfyllt en drøm om et sted i Spania, og takket være Jennifer og Startgroup, så har de gjort denne drømmen til virkelighet.

Startgroup startet med å kartlegge hva slags behov vi ønsket, Hus/leilighet, antall soverom/bad, størelse på terrasse, beliggenhet, stort sett alt som vi hadde som ønsker. Utifra disse kriteriene, fant Jennifer mange leiligheter for visning, samt at vi også hadde plukket ut noen få.

Vi avtalte en dato for visning, og i løpet av 2 dager var avgjørelsen tatt.

Vi fant en fantastisk leilighet.

Jennifer hadde gjort en formidabel jobb i forkant, og med hennes positive og ærlige opptreden, ble denne opplevelsen helt fantastisk.

Jennifer viste oss i tillegg rundt om i området, og har i tillegg til leilighets-kjøp, bidratt med tips om både møbel-forretninger og har under hele prossessen vært behjelpelig med en hjelpende hånd når vi har lurt på noe, også i etterkant.

De anbefalte Cramer Advokater i Tønsberg, med en norsk advokat som holder til i Fuengerola.

Og her har alt gått på skinner, fra A til Å.

Som Jennifer fortalt oss, da vi grublet mye på hvordan vi skulle få til et kjøp, fortalte at det vanskeligste i denne prossessen var å finne en riktig leilighet. Og det stemmer!!

Vi har nå kommet oss vel på plass i våres leilighet, og vil med dette anbefale Startgroup til alle som vurdere et kjøp på Sol-kysten.

Startgroup er et seriøst og meget dyktig Meglerfirma, som setter kunden i fokus, og stiller opp 100%, også i etterkant av kjøp.

Med hilsen

Unni og Tore Gundersen

Pueblo Paloma Calahonda rekkehus til salgs

Den beste responsen og servicen fikk vi fra Christofer Fogelberg i StartGroup

May 2013

Kjære potensielle hus-/leilighetskjøpere!

Våren 2013 tok min kone og jeg kontakt pr. epost med eiendomsmeglere på Solkysten da vi vurderte å kjøpe leilighet. Vi hadde kontakt og visninger med flere eiendomsmeglere, men den beste responsen og servicen fikk vi fra Christofer Fogelberg i StartGroup. Han forstod raskt hva vi var ute etter, og det tok ikke lang tid før vi hadde vårt "Dream town house". Stedet svarte helt til forventningene med hensyn på beliggenhet og kostnad, men trengte rehabilitering.

Som ansvarlig for flere store offentlige utbygginger, og egne prosjekter, var jeg i tvil om hvordan et rekkehus i Spania kunne rehabiliteres på en god måte fjernstyrt fra Norge. Christofer tok seg av dette også på en meget god måte. Søknadsprosess, forhandling med entreprenør, materialvalg, bildedokumentasjon fra byggeprosess og økonomisk oppgjør ble avklart og ordnet pr. epost av Christofer.

Etter 1 måned med dyktige håndtverkere, ledet av Christofer, er vi nå eiere av et flott nyoppusset feriested i Calahonda. StartGroup kan anbefales på det varmeste!

Med vennlig hilsen

Pål Keyser Frølich

Mar de Calahonda beach property

Vi planla å kjøpe et feriested på Sol-kysten i løpet av 2012, drømmene var store og forventningene høye.

January 2013

Kjære Jennifer og Christofer Fogelberg ved Start Group Real Estate!
Vi vil, med dette, ønske dere et riktig godt nytt år!
Tusen takk for året 2012.
Vi fikk en fantastisk avslutning på året som gikk, i vår nye leilighet dere fant for oss.
Vi planla å kjøpe et feriested på Sol-kysten i løpet av 2012, drømmene var store og forventningene høye.
Takket være dere ble feiedrømmen innfridd, vi har allerede hatt to fantastiske turer til vårt nye hjem ?.
Da vi begynte vår søken etter et sted å tilbringe ferier med familien, og etter hvert vinteren, var det mangle kriterier som måtte oppfylles.
Vi tilbrakte flere hundre timer, på forskjellige nettsider, på jakt etter drømmeboligen.
Da vi satt igjen med en mappe full av prospekter, vi mente var aktuelle, var det den kanskje mest spennende jobben som gjenstod. Vi kontaktet samtlige meglere for å avtale visninger i løpet av sommeren. Responsen var svært varierende, deres svar skilte seg godt ut. Raskt positivt svar, med et imøtekommende spørsmål om hva vi spesifikt var på jakt etter, og om hvilke ønsker vi hadde. Deres oppriktige ønske om å hjelpe oss og finne den rette feriedrømmen kunne skinne gjennom allerede i første henvendelse, som inneholdt prospekter dere mente kunne passe, da de var ganske like som de vi tok kontakt for.
Da ferien nærmet seg, for å treffe meglere i Spania, var dere i første del av vår perm med drømme prospekter.
Vi var en familie på let etter et sted vi kunne få nok sol i våre ferier, med et ønske om et hus eller en leilighet som kunne føles som et hjem nummer to.
Vår magefølelse hadde gjort at den første visning dagen var med Jennifer, noe vi er evig takknemlig for.
Jennifer ga oss akkurat den servicen og oppmerksomheten vi følte hadde startet allerede før vi lettet fra Norge.
Jennifer tok oss til leiligheten, som vi nå er lykkelige eiere av, allerede som prospekt nummer 1.
Vi hadde jo valgt oss ut tre byer som aktuelle, vi ville derfor se oss rundt i de forskjellige områdene. Jennifer hentet oss på hotellet og kjørte oss rundt med service og guiding i høysetet. Etter to dager var vi overbevist om at Start Group Real Estate var eiendomsselskapet for oss.
Jennifer hadde opplyst om at de hadde samarbeid med det norske advokat firmaet Cramer, før vi dro ned til Spania. Våre kunnskaper om spansk eiendomsrett og skifte var fremmede, derfor var løsningen med Cramer Advokater S.L. via Britt Johansen et svært godt alternativ.
Takket være Jennifer, Christoffer og deres samarbeid med Britt Johansen sitter vi nå som lykkelige eiere av en feriedrøm som vi hadde lengtet etter.
Alt er svært ryddig, servicen stod/står i fokus både før, mens forhandlinger pågikk og i ettertid.
Dere har ordnet med NIE-nummer, kontrakter, testamenter, bankkonto og samtlige papirer og avtaler som gjør at forsikring, vann, strøm og husleie går automatisk ut fra vår spanske konto.
Vi har et feriehjem vi bare kan nyte, der alt er ryddig og bekymringene kun dreier seg om å få nok feriedager fra skole og arbeidsplasser i Norge ?.
Tusen hjertelig takk til dere!!!
Dere må gjerne bruke oss som referanse.
Mvh. Familien Leikfoss v/Anne Louise

Calahonda Beach Puerta del Mar

Jeg kjøpte leilighet i Calahonda!

December 2012

Jeg kjøpte leilighet på stranda i Calahonda!

Jeg kjøpte senhøsten 2012 en leilighet i Calahonda (like øst for Marbella) gjennom Startgroup. I det alt vesentlige er det Christofer Fogelberg jeg har hatt kontakt med. Mine erfaringer med Startgroup har utelukkende vært meget positive. Christofer har vært særdeles serviceorientert og ekspeditt, og firmaet synes å ha meget god kjennskap til markedet i området. Har fått mange gode råd på veien. Det som også imponerer, er at servicen ikke stopper etter at handelen er kommet i stand. I etterkant har jeg møtt en enestående vilje og evne fra Startgroup til å gi råd om diverse raktiske forhold knyttet til det å ha kjøpt sin første leilighet langt borte fra hjemlandet. Dette er forhold som på forskjellig vis er nyttig å bli hjulpet med av erfarne mennesker lokalt. Jeg har selv arbeidet mye og lenge med fast eiendom hjemme i Norge, men har den opplevd en slik «yrkesstolthet». Alt har foregått i en særdeles vennlig tone, hvor man hele tiden har følt at ens interesser blir vel ivaretatt. Grunnet store forskjeller mellom Norge og Spania når det gjelder fast eiendom, kunne man kanskje frykte at ikke alt ville gå «på skinner», men med Startgroup som mellommann og veileder har hele kjøpsprosessen vært en veldig behagelig «reise» for meg. Basert på hva jeg har opplevd kan jeg gi de beste anbefalinger når det gjelder Startgrop og Christofer Fogelberg. Tusen takk for en veldig positiv erfaring!

 

Øyvind Sletten

Advokat, siviløkonom

Royal Beach in Calahonda

Vi var på ” jakt” etter en leilighet i Calahonda-området!

May 2012

På nyåret 2011 tok vi kontakt med forskjellige eiendomsmeglere i Spania. Vi var på " jakt" etter en leilighet i Calahonda-området! Men vi ble utrolig skuffet over den tilbakemeldingen vi fikk. Eller rettere sagt mangel på tilbakemelding fra samtlige meglere bortsett fra Christofer Fogelberg i START-Group da! Han tok umiddelbart kontakt med oss. Over " mail" vurderte vi sammen med ham forskjellige leilighetsprospekter ut i fra våre ønsker! I mai d.å. ble vi enig om en " visningstur"! Christofer møtte oss meget godt forberedt og presenterte for oss ulike alternativer innenfor den prisgruppen vi ønsket. Etter " utallige" omvisninger falt vårt valg på akkurat vår drømmeleilighet! Det var bare til å skrive kontrakt og reise hjem til Norge igjen! Vi har aldri vært i tvil om at vi valgte riktig eiendomsmegler i Christofer Fogelberg Start-Group. Vi kan gi ham våre beste anbefalinger!

Familien Britt-Marie og Odd Haga, Haugesund, NORGE.

Calahonda Beach apartment for sale

2011 ble året vi bestemte oss for å realisere en langvarig drøm om leilighet i Spania.

February 2011

2011 ble året vi bestemte oss for å realisere en langvarig drøm om leilighet i Spania.

I likhet med mange andre brukte vi noe tid på å finne området vi ville være i og bestemte oss for strekningen mellom Nerja og Marbella. Vi valgte bevist kontakt med skandinaviske meglere og hadde kontakt med 4-5 stykker som på ingen måte var tilfredsstillende. I oktober reflekterte vi på en annonse fra Start Group og fikk en del prospekter tilsendt. Vi bestemte oss for å reise ned og traff Christofer Fogelberg. Han er en svært sympatisk person som viste oss rundt 15 steder som kunne være aktuelle. Han bidro også til å gjøre oss litt kjent i områdene. Vi dro hjem uten å ha bestemt oss men hadde to favoritter. Vi bestemte oss for en leilighet sentralt i Calahonda og ga et bud på denne. Kjøpet ble noe komplisert fordi eier skyldte mye mer penger enn salgssum. Christofer gjorde en kjempejobb og etter en måned var alt i orden. Vi vil også nevne Brit som er norsk advokat i Fuengirola hos advokatbyrået Kramer. Med hennes hjelp tok det tre timer å ordne bankkonto, spanske personnummer, tinglysninger og spansk testamente som er svært viktig. Helt utrolig bra.

Når vi ser hvordan Christofer har stilt opp for oss med masse praktiske ting etter at kjøpet var avsluttet kan vi bare si at vi er meget imponert. Han har tatt seg av håndverkere som har gjort mye i leiligheten vår, sørget for internett, alarm tv og mer til. Vi kan bare si at vi er meget fornøyd og anbefaler på alle måter Christofer og Start Group.

Med vennlig hilsen, Tom og Marit Ryberg, Drammen