Upptäck Costa del Sols landsbygd! När man kommer ifrån ett mindre land som jag, så är Andalusien helt enormt. Det kan ta lite tid att anpassa sig, det finns oändligt stora landskap att utforska.

Jag har en fyrfotad vän som alltid vill hjälpa mig (men ibland blir det lite fel) - och han älskar äventyr! Upptäck Costa del Sols landsbygd!

Jag pratar naturligtvis om min hund. Det är en liten blandras som vi adopterat från en av Costa del Sols många djurcentrum för övergivna djur.

Varför köpa när det finns så många övergivna djur som behöver ett nytt hem - se så stilig han är!

Närhet till allt

På vårt kontor i Calahonda, får jag många olika förfrågningar från kunder. Det kan gälla en villa, ett radhus eller en lägenhet, alla har olika kriterier. Ett vanligt önskemål som nästan alltid dyker upp är just; " på gångavstånd till affärer, strand och restaurang".

Detta är ett krav för många, men absolut inte för alla.  En del nöjer sig med en bostad i utkanten av staden, andra vill bo lite avsides. Ja, det finns verkligen olika önskemål som alla har sin charm.

Normalt får man prioritera lite. Regeln brukar vara så att ju närmare man vill vara stranden och havet, ju mindre blir bostaden för priset i fråga.

Jag själv hamnar någonstans mittemellan. Jag vill ha gångavstånd till allt men också möjligheten att ta mig ut på landet med hund och barn, när min längtan efter landsbygdens äventyr blir för stark.

"El campo" - landsbygden

Jag bor i Sierrezuela, ett bostadsområde norr om Fuengirola. Det finns många spår och leder att utforska. Stora öppna landskap med en fantastisk utsikt över kusten och Mijas-bergen. Tusentals kvadratmeter av ren natur som bara väntar på att bli utforskad!

Det finns alltid en liten gångstig, spår, eller pittoresk liten väg genom dessa marker... man måste bara titta lite extra. När vi tar vår  "långpromenad" så har vi oftast inte någon plan utan vi tar det som det kommer! Landsbygden gör dig sällan besviken.

Ibland hittar vi ovanliga växter, blommor och ibland ruiner av gamla hus och bondgårdar. Jag är också alltid på jakt efter något ätbart. Alldeles nyligen hittade jag en vild men ätbar böna.

Upptäck Costa del Sols landsbygd!

I vildmarken kan man följa ett spår som slingrar sig genom det vackra landskapet. Man förlorar nästan grepp om tid och rum. Som tur är så finns det oftast en stor kulle, berg, eller t.o.m. havet, att ha som riktmärke så att man kan hitta tillbaka.

Ibland blir jag riktigt förvånad, när jag inser att dessa gångstigar tar nästan lika lång tid att gå (från en punkt till en annan) som det tar att åka bil.

T.ex. så tar det ca. 20 minuter att gå från den övre delen av Calahonda till El Soto nära La Mairena. Det tar lika lång tid med bil!

Herden

Allt som oftast stöter vi på en herde som vallar sina 100-tals getter. Han har en rutin som man skulle kunna sätta klockan efter. Alla hans getter har en liten bjällra kring halsen så vi hör dem innan vi ser dem. Det ger mig tillräckligt med tid för att kunna koppla min hund, då han alltid blir lika nyfiken på alla getterna. 

En gång, när jag var ute och gick med min dotter, så kom vi till en öppen slätt och fann en nyfödd liten killing bredvid sin mamma. Helt nyfödd! Det var väldigt spännande, speciellt för hunden! Min dotter var lite upprörd, "Vad kommer att hända med den lilla nyfödda"?

Vad kunde vi göra

Jag funderade ett tag och tyckte det bästa vore att hitta herden. Efter en timmes promenad, och fortfarande inget tecken på resten av flocken, enades vi motvilligt om att gå tillbaka till bilen. Efter en kort bilresa, såg vi herden på en sluttning ovanför vägen. Vi stannade, vinkade och tjoade.

Han rörde sig med säker fot över den ojämna terrängen för att komma inom hörhåll. Vi förklarade vår upptäckt och han sa att han var medveten om det. Han lämnar alltid getterna för att få föda i lugn och ro. När han tar flocken tillbaka hem så ser han till att få med mamman och bebisen också.

Det slog mig att det har nog varit så här på landsbygden i hundratals, kanske tusentals år. Landsbygdens regler och lagar. Discover Costa del Sol's countryside!

Den här typen av utflykter, den friska luften, inga industriella ljud utan bara lugnet, stillheten och naturens ljud, är en sällsynthet i dag.

Även om ni bara tar en kort tur, på kanske en halvtimme, ut i Andalusiens stora och underbara slätter, så  är det värt det!

Var ni än bor på Costa del Sol så är ni bara en kort promenad från ett äventyr!

Jag rekommenderar er starkt: Upptäck Costa del Sols landsbygd!

 
What do you want to do ?
New mail

Contacte con nosotros

Rellena tus datos a continuación

Al enviar este formulario, confirmas que aceptas la Política de privacidad y el Descargo de responsabilidad

Related Articles

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle

Descubre el campo de Andalucía!

Le preguntamos a AI por qué comprar una casa de vacaciones en la Costa del Sol ¿Quieres disfrutar del sol, el mar y el estilo de vida español todo el año?

3 Tips for a Smooth Property Sale

Noticias relacionadas

 

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle

June 2018

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle Continuing the cultural journey of what to do around Costa...

Leer más

 

Descubre el campo de Andalucía!

May 2020

¡Descubre el campo de Andalucía! Cuando alguien como yo, siendo de un país pequeño, viene aquí a viv...

Leer más

 

Le preguntamos a AI por qué comprar una casa de vacaciones en la Costa del Sol ¿Quieres disfrutar del sol, el mar y el estilo de vida español todo el año?

August 2023

Estas son las principales razones por las que debería comprar aquí. Clima La Costa del Sol tiene un...

Leer más

 

3 Tips for a Smooth Property Sale

April 2017

As usually happens at the start of every year, the property market starts to gather momentum. Here o...

Leer más