På allmän begäran får ni denna månaden en mikro-analys av bostadsmarknaden runt en av kustens hetaste platser: La Cala de Mijas. La Cala är en pittoreskt by som ligger mellan Fuengirola och Marbella. Här finns många bra restauranger, alla stora mataffärer, en underbar strand i en bred vik och vi har en vacker ekologiskt strandpromenad. Kort och gott ett paradis.

Vi har historiskt sett alltid haft många förfrågningar från kunder som vill köpa i byn. Men oftast blev de besvikna på vad som fanns att köpa inne i själva byn, då många bostäder där varken har terrass eller pool och är gamla. År 2015 lanserade vi nyproduktionen Jardinana la Cala Mijas, vars första fas ligger 800 meter från stranden. Nytänkande och moderna idéer blev en succé!

Efter det har flera nyproduktioner lanserats i området med radhus, lägenheter och lyxvillor. Flera stora internationella fonder och byggföretag har investerat stora belopp för att utveckla området. Hela kullen bakom La Cala kommer inom de närmaste åren bli ett modernt och vackert område. Därför är det inte konstigt att allt som lanserats sålt så bra. Detta har gjort La Cala till den hetaste punkten på Costa del Sol. Vi har dokumenterat att priserna stigit med upp till 35% i de urbanisastioner som StartGroup är exklusiv agent för.

Det senaste året har vi också haft en diversifiering av typen av köpare. Under 2015 och 2016 var kundtypen framförallt 50+ och ville ha något modernt, praktiskt och med gångavstånd till strand och butiker. Men under 2017 blev även kundgruppen 35+ allt starkare. Yngre kunder som i många fall har andra krav. Sport-faciliteter, mountain biking, golf och tennis är viktigt för denna grupp. Ofta har de små barn och vet att det oavsett är omöjligt att gå till stranden med alla hinkar, spadar, simringar m.m. som barnen ska ha med sig. Då spelar det ingen roll om det tar 5 eller 10 minuter i bil. Denna kundgrupp är också mer priskänslig eftersom de normalt inte har samma besparingar som 50+ gruppen och vill ha mer för mindre.

Ett intressant område som blir allt hetare är La Cala Golf Resort. Läget är fantastiskt; natursköna omgivningar med tre golfbanor och bara 10 minuter från stranden i La Cala by. Resorten etablerades för tre decennier sedan och är en av de största i Spanien. För några år sen slöt de ett avtal med en av Storbritanniens största byggfirmor; Taylor Whimpey. La Cala Resort och Taylor Whimpey har en tio årsplan för området med investeringar på 200 miljoner Euros för att göra det till Europas bästa golfanläggning.  Hittills lanserat och sålt ut två komplex med moderna lägenheter och radhus. I februari lanserades deras nya projekt Grand View som blev väl emottaget. Flera andra kända byggare har också fina projekt här, t.ex. Grupo Lar och Exxacon. Det senaste projektet lanseras just nu av Exxacon och StartGroup; Fairways la Cala Golf. Moderna lägenheter med privat gym och spa med underbar utsikt. Alla nyproduktioner som säljs i La Cala Golf är av modern kvalitet och med mycket intressanta priser, i genomsnitt 30% billigare än i La Cala by. Värt att hålla ögonen på!

Contacte con nosotros

Rellena tus datos a continuación

Al enviar este formulario, confirmas que aceptas la Política de privacidad y el Descargo de responsabilidad

Related Articles

Costa del Golf

Cultura en Benalmádena

Preguntas frecuentes sobre la compra de una propiedad en España - COVID & BREXIT

Costa del Sol et ses plages!

Noticias relacionadas

 

Costa del Golf

October 2022

With more than 50 golf courses on the Costa del Sol, the region has earned its nickname the ‘C...

Leer más

 

Cultura en Benalmádena

September 2022

Benalmádena es conocida por sus fiestas culturales. A diferencia de gran parte de Europa, España, y...

Leer más

 

Preguntas frecuentes sobre la compra de una propiedad en España - COVID & BREXIT

January 2021

Preguntas mas frecuentes de Dieciembre 2020 y Enero 2021 respecto al Covid-19 y Brexit Las siguiente...

Leer más

 

Costa del Sol et ses plages!

April 2020

Costa del Sol et ses plages! Notre plage préférée Costa del Sol: Une partie importante de notre vie...

Leer más