Er zijn zoveel dingen te doen aan de Costa del Sol! We vroegen onze medewerkers, medewerkers en buurtbewoners naar hun mening. Dit zijn volgens hen de beste culturele evenementen aan de Costa del Sol die je niet mag missen!

FERIA

Een van mijn favoriete tijden van het jaar is het vieren van de jaarlijkse kermis of de zogenaamde "Feria". Elk dorp, elke stad en elke stad aan de Costa del Sol viert dit evenement op verschillende tijdstippen van het jaar en wordt gevierd door de hele gemeenschap.

Overdag wordt er vooral in het centrum gevierd, gegeten en gedronken. Stadscentra worden afgesloten voor verkeer en iedereen vermaakt zich op straat met luide muziek uit elke bar en restaurant. Locals allemaal gekleed voor de gelegenheid. Vrouwen en meisjes dragen prachtige Flamenco-jurken in alle kleuren, waar mannen en jongens zich ook verkleden met hoeden, jassen en dijen en paardrijden door de straten.

'S Avonds gaat het feest verder op het Feria-terrein, waar je tal van attracties vindt voor kinderen van alle leeftijden en alle "peñas" vol zitten met mensen die genieten van live Spaanse muziek, een overvloed aan eten en opnieuw drinken!

De Feria is het belangrijkste feest voor de meeste Spanjaarden en er zijn talloze gezinnen die er de voorkeur aan geven hun welverdiende euro's aan de Feria uit te geven boven een vakantie.

Marbella Feria

In de gebieden nabij ons StartGroup-kantoor is de eerste Feria de Marbella Feria. Dit jaar is dat van 8 tot en met 14 juni. De belangrijkste dag is 11 juni wanneer ze "San Bernabé" zullen vieren, de heilige die uitkijkt over Marbella en al zijn inwoners. Alle bedrijven zijn gesloten en er zijn overal in de stad feesten. Als je in de stad bent, zorg er dan voor dat je een bezoek brengt, want je zult het geweldig vinden!

Feria in La Cala de Mijas 

Het dichtst bij ons Start Group-kantoor is de Feria in La Cala de Mijas, die wordt gehouden van 22 tot 26 juli. Aangezien La Cala kleiner is, betekent dit niet dat het feest is! Overdag zie je veel mensen op straat, in bars en restaurants.

Het hele dorp wordt versierd en mensen van alle leeftijden doen mee. Op het perceel waar je normaal gesproken de woensdag- en zaterdagmarkt zou vinden, bij de ingang van het dorp, wordt het omgebouwd tot één groot uitgaansgebied met attracties en een grote partytent helemaal aan het einde. Hier kun je feesten tot in de vroege uurtjes.

The Malaga Feria

Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, bevindt de grootste Feria aan de Costa del Sol zich in de hoofdstad Malaga. Dit jaar wordt het gevierd van 15 tot 22 augustus en dit is het volgende niveau van het vieren van een beurs. Dus let op… houd deze data vrij als je van feesten houdt! Elke dag begint met grootse feesten in het stadscentrum rond Calle Larios en de Plaza de la Merced.

Omdat we midden in de zomer zitten en de temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden en hoger, zal het gemeentehuis in de meeste straten verduisteringen en sproeiers installeren om af te koelen. Vooral in de weekenden zullen er duizenden mensen feestvieren maar ook doordeweeks is het een bezoek waard.

'S Nachts, zoals op elke andere Feria, verhuist iedereen naar het feria-terrein net aan de rand van de stad. Hier vind je nog meer attracties en "casetas" clubhuizen waar iedereen het naar zijn zin heeft. Als je er heen gaat, voel je dan niet verlegen en doe mee! De Spanjaarden zijn erg vriendelijk en hebben er geen probleem mee als jij ook binnenkomt. Geniet gewoon van de cultuur, het dansen, de muziek en vooral de geweldige sfeer.

Feria in Fuengirola

Een van de laatste Feria's die aan de Costa del Sol wordt gehouden, is de Feria van Fuengirola. Deze vindt plaats van 6 tot en met 12 oktober. Sluit je overdag aan bij de lokale bevolking in het centrum van de stad of bezoek 's avonds het Feria-terrein voor een geweldig avondje uit.

Wees niet bang om (jonge) kinderen mee te nemen, want deze beurzen zijn er voor alle leeftijden! De avondmarkt wordt gehouden net buiten het centrum richting Los Boliches. Volg de menigte en je komt er zeker.

BELANGRIJK: neem contant geld mee en kom idealiter niet met de auto! Er zijn duizenden mensen die de lokale ferias komen bezoeken. Als je met de auto komt, kun je geen parkeerplaats in de buurt vinden en bij het weggaan zal de politie bij de meeste uitgangen alcoholcontroles uitvoeren.

De meeste ritten kunnen geen betalingen met een kaart aannemen, en als je de casetas binnengaat, moet je vouchers kopen voor de drankjes en etenswaren die je wilt kopen. Deze kun je normaal gesproken bij de ingang van elke caseta krijgen. Let op, deze voucher kan alleen in die specifieke caseta worden gebruikt, dus koop er niet te veel. U kunt altijd meer kopen als u langer wilt blijven!

GENIETEN!

Naast alle grote sportevenementen die Costa Del Sol te bieden hebben, zijn mijn favoriete culturele evenementen StarLite Festival en Feria de los pueblos.

StarLite Festival

StarLite Festival is een geweldig jaarlijks internationaal muziekfestival, dat een maand duurt, van de laatste week van juli tot de laatste week van augustus, en waar veel supersterren van wereldniveau worden verzameld! Verschillende muziekstijlen en artiesten van over de hele wereld komen naar de Costa del Sol om deel te nemen aan dit geweldige evenement.

Het begon in 2012 en dit festival werd een van de grootste en populaire culturele jaarlijkse evenementen aan de Costa del Sol dat mensen uit verschillende regio's van Spanje en zelfs Europa aantrekt. Het idee van dit festival kwam van het concert dat werd georganiseerd door de beroemdste Spaanse zanger Julio Iglesias en de Spaanse tenor Plácido Domingo met een recital met de tenor in de Nagüeles-steengroeve in Marbella, waarbij de ruimte werd gebruikt als een natuurlijk auditorium vanwege zijn uitstekende akoestische kwaliteiten. Er worden nog veel meer verschillende dingen georganiseerd binnen het festival, zoals:

Delen van het festival

StarLite Gastro; er is een speciaal gebied waar de beste lokale restaurants hun beste keuken presenteren.

StarLite Films; een keer per week verandert Auditorium in een grote openluchtbioscoop met het grootste scherm van Spanje!

StartLite Fashion; dat een grote rol speelt in dit festival, waar de meest veelbelovende jonge getalenteerde ontwerpers & modellen de kans krijgen om hun werken aan de gasten te presenteren.

StartLite Disco; elke avond wordt de groeve een openluchtdisco met allerlei themafeesten.

Feria de Los Pueblos

Feria de Los Pueblos is een geweldig lokaal jaarlijks evenement dat plaatsvindt in La Plaza de Ferias van Fuengirola en veel mensen, culturen en keukens van over de hele wereld samenbrengt om hun eigen land te vertegenwoordigen met muziek, dans en natuurlijk met hun beste traditionele keuken. Alle internationale gemeenschappen van Costa Del Sol zijn hier aanwezig. Allemaal met hun traditionele gerechten, muziek en dansen. En mensen van over de hele kust komen hier om deel te nemen aan dit populaire festival! Mijn familie laat nooit een kans voorbijgaan om van dit spectaculaire feest te genieten, vol heerlijk eten uit verschillende delen van de wereld, muziek en dans en heel veel PLEZIER!!

De hele dag kun je van de ene "caseta" naar de andere gaan, verschillende soorten eten en drinken proberen, dansen en genieten van het leven met je familie en vrienden! Dit festival is zonder twijfel een van de beste culturele evenementen van de kust! Zoals mensen zeggen: "zien is geloven", of "beter één keer te zien dan honderd keer om het te horen"!

EEN MUST OP DE COSTA del SOL

Een must aan de Costa, of u nu een woning heeft gekocht of hier op zoek bent, is om de rijke cultuur om u heen te ontdekken. Een keer per jaar is er in Fuengirola een heel speciale feria waarmee alle naties hun eigen erfgoed kunnen vieren.

De "Feria de los pueblos" waar verschillende en prachtige nationaliteiten die zich aan de Costa del Sol vestigden elkaar ontmoeten.

Elk jaar (2020 van 29 april tot 3 mei) komen op het feria-terrein ongeveer 1 miljoen mensen samen. Ze komen proeven van de culturele geneugten van hun "co-expats", van dans, eten, muziek tot knutselen. Een fantastische en goedkope reis rond de wereld.

Er is een hevige concurrentie tussen Uruguay en Argentinië over het opscheppen over de beste BBQ. Het lijkt erop dat ze het door de kudde doen, zeker niet veganistisch vriendelijk. Elke nationaliteit (dit jaar 34!) Heeft zijn eigen "caseta" zoals een gemeentehuis met een podium en horecafaculteiten. Veel prachtige bezienswaardigheden, geuren en geneugten om van te genieten, een echte traktatie voor alle leeftijden.

Cuba en Brazilië

Zoals je je kunt voorstellen, zit de Cubaanse caseta altijd vol met mensen en de kenmerkende geluiden van het Caribisch gebied. De Braziliaanse parade zit vol levendige kleuren en ook de Ierse livemuziek op een podium is erg populair.

Iedereen zou deze meest levendige en diverse feria moeten gaan ervaren.

CARNaVAL

Spanje heeft een grote geschiedenis in het vieren van carnaval. Nogmaals, verschillende versies en tradities in verschillende territoria. Las Palmas heeft bijvoorbeeld een carnaval vergelijkbaar met Rio de Janeiro, maar natuurlijk in een veel kleinere versie.

Me, Ik geniet van het carnaval in Cadiz, waar in de loop van de tijd absoluut fantastische teksten en liedjes zijn gemaakt. Het is immens populair geworden bij bussen met toeristen van overal, dus als je niet van drukte houdt ... maar meer feestelijke, blije en absoluut oprechte en beleefde mensen dan de Gaditanos zijn moeilijk te vinden.

Tussen het goddelijke en het heidense

Elk jaar zijn er een paar handelingen die worden bepaald door de overheersende religie in Spanje, het katholicisme. Hoewel het misschien niet jouw religie is, zijn er festivals die het waard zijn om minstens één keer in je leven mee te maken. Als u besluit om een woning aan de Costa del Sol te kopen, zult u het geluk hebben deze vele malen te ervaren.

De heilige week wordt voorafgegaan door wat voor mij mijn favoriete feest is. Dat moment waarop je kunt zijn wie en wat je wilt, CARNAVAL. Hoewel de oorsprong niet Spaans is, is carnaval hier bijna een religie geworden. Voor iedereen die van dit festival houdt, is hun heilige land in Cadiz.

Carnaval Malaga

Het carnaval in Malaga is nu al vier decennia officieel). Met alle verschillende gezelschappen, kostuums, koren en kwartetten geeft het carnaval kleur aan de maand februari.

De officiële groepswedstrijd begint met de voorrondes in het auditorium van het Maria Victoria Cultural Center. De halve finale en finale worden gehouden in het Cervantes Theater, gelegen in het historische centrum van Malaga. Van hun unieke en originele kostuums tot hun fantasiemake-up. Het is een tijd waarin je kunt dromen.

Carnaval is historisch gezien een tijd voor protestliederen en het is een van de weinige vieringen die tegenwoordig geen enkele vorm van censuur kent. Een 100% vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd.

Het is een feest dat voor en tegen elke staatsentiteit heeft gezongen. Terwijl ze integendeel ook zingen met de liefde en het respect dat hun stad verdient.

Wat ik het leukst vind, zijn de hansworsten die een grapje maken of overal voor de gek houden, zonder respect.

De prachtige slotceremonie

De donderdag voor Aswoensdag is de officiële start van het carnaval en het eindigt op carnavalsdinsdag, hoewel het sinds een paar jaar geleden is uitgebreid met 2 weekenden. De laatste hiervan heeft een van de mooiste tradities op straat met de groepen die optochten doen en hun liedjes zingen op elke straathoek. Om 20.00 uur komen ze allemaal aan op de Plaza de la Constitución.

Een unieke en kostbare strijd begint. De beroemde slag om de bloemen. Hiermee wordt aangekondigd dat er nog maar één dag carnaval over is. Op zondag komen groepen en fans samen om het traditionele beeld van de ansjovis te begeleiden voor zijn begrafenis op het strand van Malagueta. En daarmee nemen ze afscheid van de God Momo, heidense god waar dan ook.

Easter Week - Holy Week or 
Semana Santa in Spanish

Spanje is een katholiek land en er zijn veel toegewijden die geloven dat Pasen het grootste evenement van het jaar is. Ik zou bijna meer durven zeggen dan Kerstmis. 

Ze nemen hun heiligen mee op reis, elke stad op zijn eigen manier. De normaal lange parades stoppen af en toe om een pauze te nemen. 
Semana Santa The best cultural events on the Costa del Sol

De heiligen worden door nogal wat mannen te voet gedragen, hoeveel hangt af van hoe groot de heilige is. 

Er is normaal gesproken een vrouw of man die zingt om de heilige te eren. 

Zelfs als u niet katholiek bent, is dit een ware ervaring en de moeite waard om te zien.

Romeria

Is, als ik me goed herinner, een traditie gebaseerd op het geloof van Virgen del Rocio, wiens kapel zich in El Rocio, Huelva, bevindt. Het is oorspronkelijk een viering door alle toegewijden aan Maagd Maria op Pinkstermaandag. Mensen lopen en reizen vanuit heel Spanje, maar in het algemeen vanuit verschillende delen van Andalusië om de Maagd van Rocio te zien.

Elke stad heeft normaal gesproken zijn eigen Romeria (voor de toegewijden van hun eigen heilige). De bekendste is de Romeria del Rocio. Ze hebben koetsen die worden getrokken door paarden of stieren, gevuld met verklede dames en heren. Het vindt normaal gesproken plaats op een beursterrein of iets dergelijks om in de open lucht te genieten en te vieren. Gewoonlijk wordt het een week voor de Towns Feria gevierd.

Romeria San Miguel

Zonder twijfel is de Romería de San Miguel van Torremolinos niet alleen mijn favoriete culturele evenement, maar het is ook mijn favoriete dag van het jaar.

Feria The best cultural events on the Costa del Sol

Het vindt meestal plaats op de laatste zondag van september en is de start van de Feria van San Miguel, Torremolinos.

Ik kan me niet herinneren dat ik er in mijn 30 jaar hier in Spanje een heb gemist. Ik heb veel vrienden en familie geïntroduceerd en ze komen jaar na jaar terug om het opnieuw te doen, zo goed is het!

Pilgrimage Festival

Een Romeria is een katholiek bedevaartsfeest dat van een punt uitgaat en eindigt bij een ermita (een kleine kerk) waar hun 'maagd' of heilige is gehuisvest.

In Torremolinos begint het bij de ingang van de stad aan de Avenida de Manantiales. De honderden "carrosa's" (versierde karren) getrokken door paarden, stieren of tractoren verzamelen zich rond 8 uur 's ochtends en wachten op de wagentrein die richting het bos gaat waar het festival wacht.

Ze zijn versierd en dragen families, de vrouwen zijn allemaal gekleed in flamenco-jurken, de mannen in hun traditionele kleding en gevuld met eten en drinken.

Romeria The best cultural events on the Costa del Sol

 

Voor de hele familie

Moeders, vaders, grootouders en kinderen doen allemaal mee. Ze maken een langzame tocht naar het bos en trekken door de straten van de stad. Onderweg stoppen we flamencomuziek uit, dansen, klappen, flamencogitaren spelen, hun eten en drinken doorgeven aan de menigte. Mensen staan langs de straten die allemaal meedoen en de processie volgen tot aan de eindbestemming.

Het pad duurt ongeveer 3 uur en iedereen is "vrolijk" als ze eenmaal aankomen. Het bos bruist van zang en dans. Elk feest heeft een afgesloten ruimte en elke groep heeft zijn eigen feest. Er komt verschillende muziek uit alle richtingen. De sfeer is absoluut geweldig, het is gemakkelijk om je te mengen en mee te doen.

The best cultural events on the Costa del Sol

Makkelijk om mee te doen

Als u geen deel uitmaakt van een van deze groepen, zijn er veel kleine bars met eten en drinken met tafels en stoelen. Het is zo gastvrij dat je er echt deel van uitmaakt. Deze dag van het jaar voel ik me alsof ik een Spaanse zigeuner ben. Misschien was ik dat in mijn vorige leven, want ik hou van hun muziek en heb me in mijn jonge jaren nooit op één plek gevestigd!

Iedereen die een woning in Torremolinos heeft gekocht of erover heeft nagedacht een woning in Torremolinos en de omliggende gebieden te kopen, moet er echt voor zorgen dat u de Romeria van San Miguel ervaart. Het laat echt zien hoe hartelijk de Spanjaarden zijn en wat een geweldige gemeenschapszin hier heerst.

Theaters / live optredens / concerten

Er is ook een grote selectie aan theaters, musicals, balletten, shows, concerten (filharmonisch, rock, blues, jazz etc.) in de omgeving.

Er zijn verschillende theaters en sportcentra waar deze gehouden worden, zoals bijvoorbeeld (in Málaga) Teatro Cervantes, Teatro del Soho en La Cochera Cabaret, FYCMA, Palacio de Deportes Jose MªMartin Carpena etc.

heb je het enige theater aan de kust (wat ik weet) waar je shows in het Engels hebt; Salón Varietes.

De beste culturele evenementen aan de Costa del Sol

Contacte con nosotros

Rellena tus datos a continuación

Al enviar este formulario, confirmas que aceptas la Política de privacidad y el Descargo de responsabilidad

Related Articles

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle

Moving to Spain with Children

Min favorit restaurang på Costa del Sol

StartGroups favourite TAPAS bars! The best TAPAS on the Costa del Sol!

Noticias relacionadas

 

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle

June 2018

El Castillo de Fuengirola - Sohail Castle Continuing the cultural journey of what to do around Costa...

Leer más

 

Moving to Spain with Children

January 2015

If you’re thinking of moving with your children to a sunnier place like Costa del Sol in Spain, be w...

Leer más

 

Min favorit restaurang på Costa del Sol

March 2020

Min favorit restaurang på Costa del Sol! Mycket av nöjet, om man äger en lägenhet på Costa del Sol ä...

Leer más

 

StartGroups favourite TAPAS bars! The best TAPAS on the Costa del Sol!

March 2020

Tapas, tapas, tapas!! The whole world is in love with the Spanish tapas! The best TAPAS on the Cost...

Leer más